Chili con carne – гостро, гаряче, апетитно

Дуже смачний, ситний і зігріваючий рецепт для холодної зими.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона суха – 500 г
  • Квасоля біла суха – 200 г
  • М’ясо яловичина (фарш) і баранина – 1 кг.
  • Цибуля – 2 середні цибулини
  • Кукурудза варена – 1 качан
  • Перець болгарський – 2 шт
  • Перець чилі – 3 шт
  • Сік томатний – 1 літр
  • Чебрець, розмарин, часник, сіль, перець

Chili con carne - гостро, гаряче, апетитно

Приготування:

Квасолю попередньо замочуємо у воді, годин на 12. Розігріваємо казан, наливаємо рослинне масло і добре обсмажуємо цибулю, часник і 2 порізаних кільцями перці чилі.

Chili con carne - гостро, гаряче, апетитно
Додаємо фарш і дрібно порізану баранину і обсмажуємо до гарного кольору м’яса. Додаємо гілочки розмарину і чебрецю та болгарський перець.

Chili con carne - гостро, гаряче, апетитно
Хвилин 10 обсмажуємо все разом і заливаємо томатний сік. Перець чилі кладемо цілком, після чого знижуємо до мінімуму вогонь і тушкуємо хвилин 15. Гілочки розмарину прибираємо і засипаємо червону і білу квасолю. Все перемішуємо, намагаючись не пошкодити цілий перець, доливаємо соку, щоб він покрив всю квасолю, доводимо до кипіння й тушкуємо на повільному вогні (до готовності квасолі). Приблизно 1,5 години.

Chili con carne - гостро, гаряче, апетитно
Ріжемо на шматочки кукурудзу і кладемо в казан.

Chili con carne - гостро, гаряче, апетитно
При подачі додаємо зелень і тертий сир.

Chili con carne - гостро, гаряче, апетитно
Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: