Овочеве соте з баклажанами

Останню баночку дістаю вже в грудні: не можу розрахувати скільки її заготовляти

Овочеве соте з баклажанами – це один з моїх улюблених рецептів  . Соте виходить дуже смачним, його можна і так просто їсти або з пюре, запеченим м’ясом або робити з ним овочеве рагу.

Інгредієнти:

  • баклажани 1 кг;
  • цибуля і морква по 500 г;
  • помідори 1 кг;
  • солодкий перець, 400 г;
  • гострий перець 1 шт;
  • часник  50 г;
  • сіль і цукор по 1 ст.л;
  • оцет яблучний 1 ст.л.

Приготування:

Баклажани ріжемо великими шматками, щоб вони в процесі готування не стали дуже м’якими.

Солимо їх, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, потім промиваємо в холодній воді, віджимаємо.

Цибулю ріжемо також грубо і обсмажуємо на соняшниковій олії.

Морква ріжемо великими шматочками або тремо на грубій терці, додаємо до цибулі і обсмажуємо кілька хвилин.

Додаємо в овочі баклажани, шматочки гострого і солодкого перцю.

Порада: гострий перчик і часник ви додавайте на свій смак.

Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо масу на невеликому вогні 10 хвилин.

Додаємо помідори шматочками, накриваємо кришкою і тушкуємо 7 хвилин.

Всипаємо сіль і цукор, подрібнений часник, перемішуємо і тушкуємо.

Оцет ви можете і не вливати, але саме з ним, соте виходить пікантним.

Розкладаємо по чистим баночках, накриваємо кришками і ставимо їх в каструлю на рушник.

Наливаємо теплу воду по плечики банок і стерилізуємо з моменту закипання 10 хвилин.

Якщо ви готуєте просто соте і хочете щоб воно довше зберігалося в холодильнику, тоді додавайте 2 столові ложки оцту і тушкуйте трохи довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: