Пряна шарлотка з яблуками
23 Вересня, 2020
Інгредієнти
- 300 г борошна
- 2 ч. ложки розпушувача
- 1/3 ч. ложки соди
- 1 ч. ложка з гіркою кориці
- 1 ч. ложка кардамону
- 0,5 ч. ложки солі
- 180 г масла
- 150 г цукру
- 1 ч. ложка ванільного цукру
- 2 яйця
- 120 мл молока
- 2 великих яблука
- 5 ст. ложок коричневого цукру
- сік половини лимона
Приготування
- Духовку розігріти до 180 градусів.
- Просіяне борошно перемішати з розпушувачем і содою, посолити. М’яке вершкове масло збити зі звичайним цукром і ваніліном. Не перестаючи збивати, по одному додати яйця. Борошно змішати з борошном, влити молоко і ще раз ретельно перемішати, але вже не міксером, а ложкою чи лопаткою.
- Яблука очистити від шкірки і серцевини і порізати тонкими кружальцями.
- На форму вистелити пергамент, змастити його маслом і посипати півтора столовими ложками коричневого цукру. Збризнути лимонним соком і знову посипати тією ж кількістю цукру. Половину тіста вилити в форму і акуратно викласти половину яблук.
- Залити іншою частиною тіста, а зверху викласти яблука, що лишилися.
- Зверху їх присипати коричневим цукром – 2-ма столовими ложками.
- Випікати 50-60 хвилин.