Яблучно-горіхова шарлотка на житньому борошні
23 Вересня, 2020
Інгредієнти
- 100 г вершкового масла
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 140 г пшеничного борошна
- 1 ч. ложка розпушувача
- 50 г житнього борошна
- 3 яблука
- 20 г вершкового масла
- жменя волоських горіхів (або будь-яких інших)
- 2 ст. ложки цукру
- 1 ч. ложка з гіркою кориці
Приготування
- Масло розтопити і охолодити. Білки відділити від жовтків. Білки збити у пишну піну. Не перестаючи збивати, додати жовтки, цукор, тонкою цівкою ввести розтоплене негаряче масло. Борошно просіяти, з’єднати з розпушувачем і житнім борошном мукою, змішати з тістом.
- У вистелену пергаментом форму вилити тісто.
- Яблука очистити від шкірки і серцевини і потерти на крупній тертці. Рівномірно викласти їх на тісто, і покласти шматочки масла (у нас лишилося 20 г).
- Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин. Подрібнити горіхи, змішати з 2-ма столовими ложками цукру і корицею.
- Посипати шарлотку і поставити допектися ще на 20 хвилин.