Курячі мафіни – 7 рецептів приготування
Випічка завжди вважалася калорійною і не надто корисною їжею. Але сьогодні можна зустріти найрізноманітніші рецепти, які ідеально вписуються в меню правильного харчування. Одним з таких страв є курячі мафіни, які виходять такими ж ніжними і повітряними, як і традиційна випічка, але при цьому в них мало калорій, але багато білка.
Класичний рецепт курячих мафінів
Мафіни з курячого м’яса – це смачна і оригінальна закуска. Готувати їх досить швидко і легко. Ними можна прикрасити будь-який святковий стіл або включити до дитяче меню.
Інгредієнти:
- 360 г філе птиці;
- 100 г борошна;
- 120 мл молока;
- два яйця;
- зелень, спеції;
- майонез, натуральний йогурт.
Спосіб приготування:
- Філе птиці злегка відварюємо в підсоленій воді до готовності. Як тільки м’ясо остигне, нарізаємо його дрібними кубиками.
- Виливаємо В миску молочний напій, вбиваємо яйця, висипаємо борошно і все ретельно розмішуємо.
- Майонез змішуємо з натуральним йогуртом і дрібно нарубаним зеленою цибулею, додаємо трохи солі і чорного перцю.
- З’єднуємо отриманий соус з молочно-яєчною масою, ділимо на дві порції. Одну змішуємо з м’ясом.
- Формочки присипаємо борошном, наповнюємо отриманою масою, поливаємо соусом, що залишився і відправляємо запікатися на 25 хвилин (температура 185°С).
- Курячі мафіни посипаємо зеленню і подаємо теплими.
Як приготувати з грибами
Курячі мафіни можна приготувати з різними інгредієнтами. Наприклад, ви можете покласти будь-які гриби, так ваша закуска стане ще смачніше й пахучіше.
Інгредієнти:
- філе птиці (2 шт.);
- 125 г сиру;
- 430 г грибів;
- дві середні цибулини;
- зелень (свіжа і сушена);
- дві ложки соєвого заправки;
- 120 мл вершків (не жирного).
Спосіб приготування:
- Філе курки ріжемо дрібними брусочками, поливаємо соєвим соусом, присипаємо спеціями, кладемо подрібнену свіжу зелень і сушену, перемішуємо і залишаємо маринуватися.
- Цибулю шаткуємо кубиками і пасеруємо на олії, потім кладемо до нього подрібнені гриби, і як тільки випарується вся рідина, присмачую інгредієнти перцем і вливаємо вершки, тушкуємо десять хвилин.
- У формочки для кексів викладаємо замариноване м’ясо, зверху кладемо грибну масу і присипаємо тертим сиром. Відправляємо мафіни в духовку на 20 хвилин (температура 190°С).
Дієтичні курячі мафіни з Дюкану
Якщо ви бажаєте скинути вагу, але при цьому дуже любите м’ясо, курячі мафіни пп — це те, що вам потрібно. Легка і смачна закуска, приготована за рецептом Дюка, обов’язково доведеться вам до смаку і по фігурі. Найголовніше використовувати для рецепта нежирні частини курки, а також компоненти з низьким вмістом калорій.
Інгредієнти:
- 620 г філейної частини птиці;
- 160 мл знежиреного молока;
- чотири яйця;
- ложечка олії оливи.
Спосіб приготування:
- Першим ділом ми нарізаємо м’ясо дуже маленькими шматочками.
- Потім ділимо яйця на складові, для рецепту нам знадобляться тільки білки, які ми збиваємо, додавши дрібку солі.
- Збиваємо білки з м’ясом, додаємо інші спеції на ваш вибір.
- Формочки збризкуємо олія олив і наповнюємо їх масою, випікаємо протягом півгодини (температура 180°С).
- В рецепт ви також можете додати висівки, з ними ваша закуска стане ще корисніше.
Ніжне блюдо з сиром
У сучасній кулінарії можна зустріти найрізноманітніші варіації смачної випічки. Але іноді нашу увагу привертають прості, але при цьому оригінальні рецепти. Наприклад, мафіни з курки і сиру, які останнім часом стали частим гостем на нашому столі.
Інгредієнти:
- 320 г зернистого сиру;
- філе птиці (1 шт.);
- 230 мл кефіру;
- зелень петрушки;
- одне велике яйце;
- 285 г борошна;
- 1,5 ложки розпушувача.
Спосіб приготування:
- Для рецепту важливо вибрати свіжий сир, але ні в якому разі не сирні маси, вироби з ними не пропечуться. Краще віддати перевагу зернистому продукту з 9% жирності.
- Виливаємо В миску злегка підігрітий кисломолочний напій, всипаємо в нього пів ложечки солодкого піску, трохи солі, вбиваємо яйце і розмішуємо всі звичайним віночком.
- Поступово в кефірну масу вводимо борошно разом з розпушувачем, перемішуємо, тісто повинно вийти зразок густої сметани.
- М’ясо можна дрібно порізати ножем або подрібнити блендером. Змішуємо курку з рубаною петрушкою і сиром і відправляємо в тісто.
- Формочки заповнюємо отриманою масою і запікаємо мафіни протягом 35 хвилин (температура 175°С).
З помідорами
Курячі мафіни можна приготувати з будь-якими овочами, наприклад, з томатами. Ви можете взяти звичайний помідор або використовувати мініатюрні черрі.
Інгредієнти:
- 420 г курячого м’яса;
- 260 г грибів;
- два томата;
- 35 г пармезану;
- одне яйце;
- цибулина;
- базилік, петрушка.
Спосіб приготування:
- У чашу блендера кладемо цибулю, м’ясо і гриби, подрібнюємо до консистенції фаршу.
- Отриману масу змішати з тертим сиром, подрібненою петрушкою і базиліком, а також з кубиками томатів, які попередньо потрібно очистити від шкірки.
- Тепер вбиваємо яйце, присмачую спеції, перемішуємо і розкладаємо масу по формах, запікаємо в духовці 25 хвилин (температура 180°С).
Мафіни з курячою грудкою і сиром
Мафіни з курячою грудкою, а також з додаванням сиру виходять дуже смачними, ароматними і красивими на зовнішній вигляд. Такий закускою ви обов’язково здивуйте своїх близьких і гостей.
Інгредієнти:
- дві курячих грудки;
- 120 г твердого сиру;
- 110 г борошна;
- 110 мл молока;
- два яйця;
- по дві ложки майонезу і сметани;
- будь-яка свіжа зелень.
Спосіб приготування:
- Сир тремо на звичайній тертці і змішуємо з молочним напоєм.
- Потім в сирно-молочну масу кладемо майонез, сметану, вбиваємо яйце, додаємо спеції і поступово вводимо борошно, замішуємо рідке тісто.
- Грудку потрібно попередньо відварити, а потім нарізати дрібними шматочками. Відправляємо м’ясо разом з нашаткованої зеленню в тісто, змішуємо і заповнюємо формочки для кексів.
- Готуємо нашу закуску в духовці протягом 25 хвилин (температура 180°С).
Ось і все, тепер ви знаєте, що з простих і доступних інгредієнтів можна приготувати смачну і оригінальну закуску для всієї родини.