Карамельний крем для торта
Сьогодні представляємо вашій увазі рецепт карамельного крему. Рецептів кремів для тортів досить багато. Але приготований саме за цим рецептом виходить неймовірно ніжним, ароматним і смачним. Карамельний крем з ваніллю і згущеним молоком ідеально підійде для класичного медовика та інших тортів і тістечок. Ним можна наповнювати еклери. Ваніль краще брати в стручках. В крайньому випадку можна замінити її есенцією, але звичайним ваніліном не рекомендуємо. Згущене молоко необхідно брати варене, в ідеалі домашнього приготування. Жирність вершкового масла підбирайте самі.
Інгредієнти на 5 порцій:
- Молоко 200 мл
- Цукор 1 ст. л.
- Ваніль 1 шт.
- Пшеничне борошно 3 ст. л.
- Згущене молоко 350-400 г
- Вершкове масло 200 г
Приготування:
Стручок ванілі розріжте гострим ножем навпіл і вийміть з нього насіння. Помістіть ваніль в сотейник з молоком. Відправте в холодильник на кілька годин, щоб молоко настоялося і стало ароматним.
Змішайте холодне молоко, цукор і борошно до стану однорідної маси. Поставте на повільний вогонь або на водяну баню. Масу при цьому постійно помішуйте віночком, щоб вона не пригоріла . Готуйте до загустіння.
Зніміть суміш з вогню, злегка остудіть. Потім змішайте її з розм’якшеним маслом і вареним згущеним молоком. Залиште охолоджуватись до кімнатної температури.
Такий крем відмінно тримає форму. І не важливо, як ви вирішите його використовувати: можете змастити ним торт або наповнити вафельні трубочки – вийде дуже смачно.
Не полінуйтеся, приготуйте!