Карамельний крем для торта

Карамельний крем для торта

Сьогодні представляємо вашій увазі рецепт карамельного крему. Рецептів кремів для тортів досить багато. Але приготований саме за цим рецептом виходить неймовірно ніжним, ароматним і смачним. Карамельний крем з ваніллю і згущеним молоком ідеально підійде для класичного медовика  та  інших тортів і тістечок. Ним можна наповнювати еклери. Ваніль краще брати в стручках. В крайньому випадку можна замінити її есенцією, але звичайним ваніліном не рекомендуємо. Згущене молоко необхідно брати варене, в ідеалі домашнього приготування. Жирність вершкового масла підбирайте самі.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • Молоко 200 мл
  • Цукор 1 ст. л.
  • Ваніль 1 шт.
  • Пшеничне борошно 3 ст. л.
  • Згущене молоко 350-400 г
  • Вершкове масло 200 г

Приготування:

Стручок ванілі розріжте  гострим ножем навпіл і вийміть з нього насіння. Помістіть ваніль в сотейник з молоком. Відправте  в холодильник на кілька годин, щоб молоко настоялося і стало ароматним.
Змішайте холодне молоко, цукор і борошно до стану однорідної маси. Поставте на повільний вогонь або на водяну баню. Масу при цьому постійно помішуйте віночком, щоб вона не пригоріла . Готуйте до загустіння.
Зніміть суміш з вогню, злегка остудіть. Потім змішайте її з розм’якшеним маслом і вареним згущеним молоком. Залиште охолоджуватись  до кімнатної температури.
Такий крем відмінно тримає форму. І не важливо, як ви вирішите його використовувати: можете змастити ним  торт або наповнити вафельні трубочки – вийде дуже смачно.

Не полінуйтеся, приготуйте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: