Торт Сметанник: класичний рецепт

Торт Сметанник: класичний рецепт

Рецепт класичного сметанного торта. Досить бюджетний торт, з чудовим смаком. Готується просто і легко. Виходить навіть у новачків-кулінарів. Рекомендую.

Продукти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Цукор – 180 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 300 г
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Оцет 9% – 1 ст. ложка
  • Какао-порошок – 2 ст. ложки

Для крему:

  • Сметана жирна – 750 г
  • Цукор – 200 г

Для прикраси:

  • Крихта печива
  • Шоколадна стружка

Рецепт приготування:

Приготуємо коржі. Яйця вбиваємо в глибоку миску, додаємо цукор.

Віночком збиваємо до однорідності і освітлення маси. Кладемо сметану і добре все перемішуємо.

Поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Додаємо дрібку солі і соду, гашену оцтом.

Перемішуємо все. Тісто готове. Тісто ділимо на дві частини.

Форму для випічки (у мене роз’ємна, діаметром 22 см.) застеляємо пергаментом і змащуємо соняшниковою олією.

Виймаємо корж з форми, і знову форму змащуємо олією.

До другої частини тіста додаємо 2 ст. ложки какао-порошку.

Добре тісто перемішуємо і вливаємо в форму для випічки. Аналогічно випікаємо другий корж.

Коржі розрізаємо, кожен на дві частини.

Приготуємо крем. Сметану заздалегідь охолоджуємо (беріть жирну сметану).

Додаємо цукор і збиваємо міксером до однорідної маси (до розчинення цукру).

Збираємо торт. Перший корж, темний, рясно змащуємо кремом.

Накриваємо наступним, світлим коржем. Так само, змащуємо кремом. Крем для коржів не шкодуємо.

Наступний корж, темний. Змащуємо кремом. Останній корж, світлий. Теж змащуємо кремом. Розрівнюємо крем з боків і верху торта.

Відправляємо сметанник в холодильник на кілька годин.

Сметанний торт просочується досить швидко.

Після, прикрашаємо крихтою від печива і тертим шоколадом (можна подрібненими горіхами).

Торт Сметанник за нашим рецептом готовий, можна кликати рідню до столу. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: