Тістечко Картопля: смак нашого дитинства
Ніжний шоколадний десерт, родом з мого дитинства. Готується дуже просто, за кілька хвилин. «Картопля» виходить дуже м’якою і ніжною.
Складові:
- Масло вершкове – 100 г
- Какао-порошок – 5 ст. ложок
- Печиво – 300 г
- Згущене молоко – 200 г
- Коньяк (за бажанням) – 1 ст. ложка
Рецепт приготування:
У миску кладемо розм’якшене вершкове масло.
Заливаємо згущеним молоком.
Просіваємо до продуктів какао-порошок.
Все добре перемішуємо, до однорідності.
Печиво (у мене «Ювілейне») подрібнюємо дрібну крихту в блендері, або за допомогою качалки.
Крихітку додаємо в основну масу і перемішуємо.
За бажанням, можна додати коньяк.
Змащуємо руки соняшниковою олією без запаху.
Руками формуємо тістечка, у вигляді картоплі.
Тістечка злегка посипаємо какао-порошком.
Можна додатково прикрасити кремом.
Відправляємо тістечка в холодильну камеру на 30 хвилин.
Тістечка можна з’їсти відразу, але краще прибрати ненадовго в холодильник. Приємного чаювання!