Помідори «Заливні». Просто і смачно

Один зі старих рецептів – помідори заливні в желе. Мало того, що виходить дуже красиво, так ще і дуже смачно.  Рекомендую зробити і спробувати.

Інгредієнти:

  • помідори, 2 кг
  • цибуля, 2 шт
  • вода, 1 л
  • цукор, 4 ст.л
  • сіль, 1.5 ст.л
  • желатин швидкорозчинний, 30 г
  • перець духмяний, 3 шт
  • перець горошком, 6 шт
  • оцет 9%, 2 ст.л
  • лавровий лист, 2 шт

Приготування:

  1. Помідори ріжемо на 2 або 4 частини, цибулю ріжемо кільцями.
  2. Укладаємо в стерилізовані банки половинки помідорів і кружальця цибулі, чергуючи шари.
  3. Воду нагріваємо і змішуємо з цукром і сіллю, додаємо перці і лавровий лист, кип’ятимо кілька хвилин і всипаємо желатин.
  4. Варимо пару хвилин і вливаємо оцет. Варимо ще хвилинку і заливаємо маринад в банки.
  5. У каструлю кладемо рушник, ставимо банки, наливаємо теплу воду по шийку банок і стерилізуємо після закипання протягом 15 хвилин.
  6. Закручуємо кришки, перевертаємо і  залишаємо охолоджуватись

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: