Смакота за лічені хвилини: ледачі яблучні пончики

Це найпростіші, і в той же час надзвичайно смачні яблучні пончики! Повністю м’які і прожарені всередині, зовні – хрустка скоринка з ароматною посипкою. Так і хочеться з’їсти пару смачних яблучних пончиків за переглядом фільму!

Інгредієнти:

  • 150 мл молока
  • 1 яйце
  • 1 ч. Л. рослинного масла
  • 120 гр борошна
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. Л. розпушувача
  • щіпка солі (1/4 ч. л.)
  • 4-5 шт солодких яблук

Для посипання: 60 гр цукру + 0,5 ч. л. кориці.

Приготування:

  1. В одній мисці змішати сухі інгредіети (мука, цукор, розпушувач, сіль), в інший – вологі (молоко, яйце, масло). З’єднати в одній тарі.
  2. Вийде досить густе тісто – таке і має бути.
  3. Яблука очистити від шкірки, вирізати серцевину і нарізати на дольки не більше 0,5 см.
  4. Занурити кожну часточку в тісто і перекласти на сковороду з розігрітим маслом. Смажити на вогні нижче середнього по обидва боки до золотистої скоринки.
  5. Гарячі пончики занурити в посипання з цукру і кориці. Можна також використовувати просто цукрову пудру, або зовсім обійтися без посипання.

М’які і пропечені всередині, в міру солодкі, хрусткі, з яблучно-коричної ноткою – ці пончики не можуть не сподобатися!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: