Простий рецепт яблучного пирога, що тане в роті
Це ідеальний рецепт яблучного пирога, який вам точно сподобається.
Він стане вашим улюбленим вже після першого приготування. Надзвичайно ніжний, смачний та м’який. А для його приготування не потрібно володіти особливими навичками чи мати список унікальних продуктів. Все дуже легко і просто.
Які інгредієнти потрібні:
- 150 г борошна;
- 3 яйця;
- 1 ч. л. пекарського порошку;
- 100 г молока;
- дрібка солі;
- 1 лимон;
- 120 г коричневого цукру (підійде і білий);
- 1 кг твердих яблук кислих сортів (вже без шкірки і серцевини).
Для апетитної скоринки пирога беремо:
- 15 г масла вершкового;
- 20 г коричневого або білого цукру.
Приступаємо до процесу приготування:
Форма має бути діаметром 22-23 сантиметри. На дно слід застелити пергаментний папір, потім зверху все змастити вершковим маслом. Присипляємо манкою, а все зайве струшуємо.
Після цього вмикаємо духовку на 180 градусів й приступаємо до очистки яблук. Нарізаємо фрукти тоненькими скибками, а зверху все збризкуємо лимонним соком. Це захистить фрукти від потемніння.
В глибокий посуд слід збити яйця та змішати його з цукром та молоком.
Просіваємо в цю суміш борошно разом з пекарським порошком. Натираємо і додаємо сюди ж цедру лимона. Починаємо вимішувати тісто. Потім змішуємо тісто разом зі скибками яблук. Перемішувати слід акуратно.
В форму викладаємо тісто з фруктами та все присипаємо цукром. Зверху викладаємо ще вершкове масло.
Ставимо в духовку та запікаємо до готовності від 40 до 60 хвилин.
Цей пиріг дуже смачний і викликає лише захоплення!
Ви готуєте випічку з яблуками?