Простий рецепт яблучного пирога, що тане в роті

Простий рецепт яблучного пирога, що тане в роті

Це ідеальний рецепт яблучного пирога, який вам точно сподобається.

Він стане вашим улюбленим вже після першого приготування. Надзвичайно ніжний, смачний та м’який. А для його приготування не потрібно володіти особливими навичками чи мати список унікальних продуктів. Все дуже легко і просто.

Які інгредієнти потрібні:

  • 150 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. пекарського порошку;
  • 100 г молока;
  • дрібка солі;
  • 1 лимон;
  • 120 г коричневого цукру (підійде і білий);
  • 1 кг твердих яблук кислих сортів (вже без шкірки і серцевини).

Для апетитної скоринки пирога беремо:

  • 15 г масла вершкового;
  • 20 г коричневого або білого цукру.

Приступаємо до процесу приготування:

Форма має бути діаметром 22-23 сантиметри. На дно слід застелити пергаментний папір, потім зверху все змастити вершковим маслом. Присипляємо манкою, а все зайве струшуємо.

Після цього вмикаємо духовку на 180 градусів й приступаємо до очистки яблук. Нарізаємо фрукти тоненькими скибками, а зверху все збризкуємо лимонним соком. Це захистить фрукти від потемніння.

В глибокий посуд слід збити яйця та змішати його з цукром та молоком.

Просіваємо в цю суміш борошно разом з пекарським порошком. Натираємо і додаємо сюди ж цедру лимона. Починаємо вимішувати тісто. Потім змішуємо тісто разом зі скибками яблук. Перемішувати слід акуратно.

В форму викладаємо тісто з фруктами та все присипаємо цукром. Зверху викладаємо ще вершкове масло.

Ставимо в духовку та запікаємо до готовності від 40 до 60 хвилин.

Цей пиріг дуже смачний і викликає лише захоплення!

Ви готуєте випічку з яблуками?

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: