7 ідеальних соусів, які змусять забути про кетчуп і майонез
від Denzhyttya
12 Жовтня, 2020
Щоб м’ясні та рибні страви – а також салати – не були прісними або не набридали, пропонуємо вам рецепти найвишуканіших червоних і білих соусів.
Вони настільки гарні, що самі можуть претендувати на звання окремих страв! Вони додадуть вашим звичайним стравам вишукану пікантність, розпалять апетит, і розкриють раніше непомічені смакові нотки.
Дзадзикі
Інгредієнти:
- 2 зубчики часнику;
- 1 огірок;
- 125 мл грецького йогурту;
- 1 ст. л. оливкового масла;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 20 г петрушки.
Приготування:
- Подрібніть часник і дрібно наріжте петрушку.
- Помийте огірок і натріть на тертці, а потім відіжміть від соку.
- Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Кисло-солодкий
Інгредієнти:
- 4 ст. л. води;
- 1 ч. л. кукурудзяної муки;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. оцту;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 1 ст. л. соєвого соусу;
- 3 ст. л. апельсинового соку.
Приготування:
- Розведіть кукурудзяну муку кип’яченою водою.
- У каструлі змішайте цукор, оцет, томатну пасту, апельсиновий сік і соєвий соус. Додайте розведену кукурудзяну муку і доведіть до кипіння.
- Соус подається в гарячому вигляді.
Песто
Інгредієнти:
- 60 г базиліка;
- 2 зубчики часнику;
- 50 г пармезану;
- 3 ст. л. кедрових горіхів;
- 100 мл оливкової олії;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Базилік обполосніть прохолодною водою і відокремте листя від стебел, добре просушіть.
- Крупно наріжте часник і натріть на тертці сир.
- Викладіть в чашку блендера всі інгредієнти, крім олії. Оливкову олію потрібно додавати поступово, по мірі збивання в міксері.
Салатна заправка
Інгредієнти:
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 2 ст. л. бальзамічного оцту;
- 1 зубчик часнику;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
- Перемішайте в мисці оливкову олію, бальзамічний оцет і подрібнений часник.
- Додайте сіль і перець за смаком, добре перемішайте соус.
Сальса
Інгредієнти:
- 1 зубчик часнику;
- 15 помідорів-чері;
- 20 г зеленої цибулі;
- 20 г кропу;
- 1 ч. л. бальзамічного оцту;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
- Ретельно помийте помідори, цибулю, кріп і подрібніть в блендері разом з часником.
- В отриману масу додайте томатну пасту, оцет і оливкову олію.
- Додайте сіль і перець за смаком перелийте в соусник.
Сирний
Інгредієнти:
- 200 г плавленого сиру;
- 10 мл олії;
- 20 мл вершків;
- 3 ст. л. кедрових горіхів;
- 50 г твердого сиру;
- приправи за смаком.
Приготування:
- Натріть 50 г твердого сиру на тертці.
- Змішайте в каструлі плавлений сир, вершки і олію і доведіть до кипіння.
- Додайте твердий сир і приправи в соус, проваріть ще пару хвилин і дайте соусу охолонути.
Кроповий
Інгредієнти:
- 20 г кропу;
- 6 зубчиків часнику;
- 1 лимон;
- ½ ч. л. цедри лимона;
- 100 мл оливкової олії;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Дрібно наріжте кріп і зніміть цедру з лимона.
- Подрібніть всі інгредієнти в блендері і перекладіть готовий соус в банку.
Смачного!
Джерело:
mamabag.com.ua