Кисло-солодкий соус з ананасами на зиму

Кисло-солодкий соус з ананасами на зиму
 З ним ваші страви набудуть нового смаку. Чудово підходить до м’яса, птиці, пасти чи рису. Дуже цікавий і оригінальний смак, який оцінять як завзяті гурмани, так і прихильники повсякденної кухні.

Нам потрібно:

  • помідори – 3 кг
  • цибуля – 1 кг
  • перець болгарський – 3-4 шт
  • ананаси консервовані – 1 банка (565 гр, можна взяти свіжі)
  • морква – 3 шт
  • кукурудза консервована – 1 банка (340 гр)
  • перець чілі мелений – 1 ч.л.
  • карі – 1 ст.л.
  • перець чорний мелений – 1 ст.л.
  • цукор – 150-200 гр
  • оцет (9%) – 150 мл
  • сіль – 2 ст.л.
  • гірчиця гостра – 2 ст.л.
  • крохмал – 2 ч.л.

Приготування

Помідори промийте, розріжте навпіл і натріть на тертушці, щоб позбутися шкірки. Можна зробити на помідорах надрізи навхрест, обдати кип’ятком і зняти шкірку, потім перебити блендером. Це уже як Вам буде зручніше. Цибулю почистіть і дрібно накришіть (я скористалась подрібнювачем, так швидше). Додайте цибулю до помідорів і проваріть на повільному вогні, помішуючи, 30 хв. Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і наріжте кубиками середнього розміру. Моркву промийте і очистіть від шкірки, наріжте кубиками середнього розміру. Свіжі ананаси очистіть, а з консервованих просто злийте сироп. Підготовлені фрукти наріжте кубиками приблизно того ж розміру, що і кубики болгарського перцю. Додайте перець та моркву до помідорів та проваріть ще 30 хв. Додайте кукурудзу, ананаси, сіль, цукор та спеції. І знову проваріть 30 хв. Розведіть крохмаль в невеликій кількості води (або сиропі з ананасів) і додайте в соус за 5 хв до кінця варіння. Добре все перемішайте. Розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте кришками і, перевернувши догори дном та вкутавши залиште на ніч.
Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: