Кисло-солодкий соус з ананасами на зиму
від Denzhyttya
12 Жовтня, 2020
З ним ваші страви набудуть нового смаку. Чудово підходить до м’яса, птиці, пасти чи рису. Дуже цікавий і оригінальний смак, який оцінять як завзяті гурмани, так і прихильники повсякденної кухні.
Нам потрібно:
- помідори – 3 кг
- цибуля – 1 кг
- перець болгарський – 3-4 шт
- ананаси консервовані – 1 банка (565 гр, можна взяти свіжі)
- морква – 3 шт
- кукурудза консервована – 1 банка (340 гр)
- перець чілі мелений – 1 ч.л.
- карі – 1 ст.л.
- перець чорний мелений – 1 ст.л.
- цукор – 150-200 гр
- оцет (9%) – 150 мл
- сіль – 2 ст.л.
- гірчиця гостра – 2 ст.л.
- крохмал – 2 ч.л.
Приготування
Помідори промийте, розріжте навпіл і натріть на тертушці, щоб позбутися шкірки. Можна зробити на помідорах надрізи навхрест, обдати кип’ятком і зняти шкірку, потім перебити блендером. Це уже як Вам буде зручніше. Цибулю почистіть і дрібно накришіть (я скористалась подрібнювачем, так швидше). Додайте цибулю до помідорів і проваріть на повільному вогні, помішуючи, 30 хв. Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і наріжте кубиками середнього розміру. Моркву промийте і очистіть від шкірки, наріжте кубиками середнього розміру. Свіжі ананаси очистіть, а з консервованих просто злийте сироп. Підготовлені фрукти наріжте кубиками приблизно того ж розміру, що і кубики болгарського перцю. Додайте перець та моркву до помідорів та проваріть ще 30 хв. Додайте кукурудзу, ананаси, сіль, цукор та спеції. І знову проваріть 30 хв. Розведіть крохмаль в невеликій кількості води (або сиропі з ананасів) і додайте в соус за 5 хв до кінця варіння. Добре все перемішайте. Розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте кришками і, перевернувши догори дном та вкутавши залиште на ніч.
Смачного!