Торт з печивом «Бите скло» без випічки — покроковий рецепт
від Denzhyttya
12 Жовтня, 2020
Торт із печива з желейною начинкою – улюбленець і професіоналів, і аматорів. У нас у редакції «Отож» цей десерт теж у пошані. Адже готувати його – одне задоволення. Однак відмінності від класичного варіанту розпізнати легко. Дивимося!
Інгредієнти:
- печиво – 200 г
- желе зі смаком ківі – 90 г
- лимонне желе – 90 г
- полуничне желе – 90 г
- вишневе желе – 90 г
- апельсинове желе – 90 г
- йогурт – 400 г
- вершки – 200 г
- молоко – 200 мл
- цукрова пудра – 200 г
- желатин – 4 ст. л.
Рецепт приготування:
- Для цього десерту підійде желе будь-яких смаків. Головне, щоб їх було не менше 5. Розчиніть кожне желе в 1,5 скл. води. Розлийте їх в окремі блюдця.
- Застигле желе наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх у глибоку миску. Дно форми, розміром приблизно 23 x 33 см, вистелити печивом.
- Желатин залийте 100 мл холодного молока Залиште суміш хвилин на 10, щоб вона набухла. Молоко, що залишилось (100 мл), закип’ятіть в сотейнику разом з цукром. З’єднайте ці дві суміші.
- Перемішуйте масу до розчинення желатину. Потім дайте їй охолонути. Змішайте желатинову масу з йогуртом за допомогою вінчика. Далі влийте до них збиті вершки 30% – ї жирності.
- Цю вершково-молочну суміш додайте до різнобарвного желе. Акуратно перемішайте. Вилийте желейну масу в форму. Розрівняйте її силіконової лопаткою.
- Поверх желе швидко викладіть шар печива. На нього поставте дошку. Так печиво краще прилипне до начинки. Відправте десерт в холодильник мінімум на 2 години.
Готовий торт із печива легко дістати з форми. Просто переверніть її догори дном. Але якщо желе прилипло, облийте форму окропом. Розріжте торт між шарами печива. Так він буде виглядати більш гарно.
А ви любите «бите скло»? Як готують цей десерт у вашій родині?
Джерело:
kolizhanka.com.ua