Торт з печивом «Бите скло» без випічки — покроковий рецепт

Торт із печива з желейною начинкою – улюбленець і професіоналів, і аматорів. У нас у редакції «Отож» цей десерт теж у пошані. Адже готувати його – одне задоволення. Однак відмінності від класичного варіанту розпізнати легко. Дивимося!

Інгредієнти:

  • печиво – 200 г
  • желе зі смаком ківі – 90 г
  • лимонне желе – 90 г
  • полуничне желе – 90 г
  • вишневе желе – 90 г
  • апельсинове желе – 90 г
  • йогурт – 400 г
  • вершки – 200 г
  • молоко – 200 мл
  • цукрова пудра – 200 г
  • желатин – 4 ст. л.

Рецепт приготування:

  1. Для цього десерту підійде желе будь-яких смаків. Головне, щоб їх було не менше 5. Розчиніть кожне желе в 1,5 скл. води. Розлийте їх в окремі блюдця.
  2. Застигле желе наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх у глибоку миску. Дно форми, розміром приблизно 23 x 33 см, вистелити печивом.
    Торт з печивом «Бите скло» без випічки — покроковий рецепт
    Торт з печивом «Бите скло» без випічки — покроковий рецепт
  3. Желатин залийте 100 мл холодного молока Залиште суміш хвилин на 10, щоб вона набухла. Молоко, що залишилось (100 мл), закип’ятіть в сотейнику разом з цукром. З’єднайте ці дві суміші.
  4. Перемішуйте масу до розчинення желатину. Потім дайте їй охолонути. Змішайте желатинову масу з йогуртом за допомогою вінчика. Далі влийте до них збиті вершки 30% – ї жирності.
    Торт з печивом «Бите скло» без випічки — покроковий рецепт
    Торт з печивом «Бите скло» без випічки — покроковий рецепт
  5. Цю вершково-молочну суміш додайте до різнобарвного желе. Акуратно перемішайте. Вилийте желейну масу в форму. Розрівняйте її силіконової лопаткою.
  6. Поверх желе швидко викладіть шар печива. На нього поставте дошку. Так печиво краще прилипне до начинки. Відправте десерт в холодильник мінімум на 2 години.
Бите скло з печивом

Готовий торт із печива легко дістати з форми. Просто переверніть її догори дном. Але якщо желе прилипло, облийте форму окропом. Розріжте торт між шарами печива. Так він буде виглядати більш гарно.

А ви любите «бите скло»? Як готують цей десерт у вашій родині?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: