Трюфель Єви: дуже шоколадно, дуже ніжно, просто тане
від Denzhyttya
16 Жовтня, 2020
Дуже шоколадно, дуже ніжно, просто тане!
Пекти треба однозначно, щоб хоч раз відчути смак цих ласощів.
Складові:
- Вершкове масло — 225 г
- Шоколад 55-70% какао — 460 г
- Яйце куряче — 9 шт.
- Цукор — 100 г
- Лимонна кислота — 0,25 ч. л.
- Какао-порошок — для прикраси верху
Форма діаметром 23 см
Рецепт приготування:
- Розтопити масло з шоколадом на повільному вогні, постійно помішуючи.
- Відокремити білки від жовтків.
- Жовтки добре збити з цукром до щільної стійкої піни протягом 5 хвилин, точний час важливий.
- Акуратно змішати збиті жовтки з шоколадною сумішшю.
- Білки збити окремо з лимонною кислотою до м’яких піків.
- Це важливо, тому що білки з жорсткими піками не ввійдуть в жовткову суміш гладко.
- Акуратно ввести по 1 ложці збитих білків в шоколадну частина тіста, вимішуючи лопаткою рухами знизу-вгору. Міксер не використовувати.
- Стінки і дно роз”ємної форми змастити олією і присипати борошном.
- Вилити тісто у форму, розрівняти.
- Якщо форма для випічки НЕ роз’ємна, то потрібно прокласти її зсередини фольгою, щоб легше було вийняти торт.
- Випікати в розігрітій до 150 ° C духовці всього 35 хвилин, максимум 40.
- Якщо будете тримати довше, то тісто надмірно запечеться і перетвориться на звичайний бісквіт.
- Після зазначеного часу трюфель буде «тремтіти», особливо в серединці, але так і повинно бути, при перебуванні в холодильнику він дійде до кондиції і стане щільним.
- Торт повністю остудити у формі і тільки потім поставити в холодильник на всю ніч.
- Нарізати торт на гладкі шматочки не вийде; краще, якщо ніж буде гарячим.
- Шматочок потрібно прорізати до низу, і потім знизу ж ніж і витягувати, не піднімаючи його назад вгору.
Торт прекрасно зберігається в морозильній камері.
Смачного!
Джерело:
poshepky.com