Домашній шоколад: Дуже крутий смаколик
А чи знаєте ви, що домашній шоколад смачніше, корисніше магазинного і дешевше.
У приготування немає нічого складного.
Впевнена, що вам сподобається шоколад, приготований за цим рецептом. Обов’язково спробуйте.
Інгредієнти:
- Какао-порошок – п’ять столових ложок
- Цукор – шість або вісім столових ложок
- Вершкове масло – п’ятдесят грамів
- Молоко – п’ять столових ложок
- Пшеничне борошно – одна чайна ложечка
- Волоські горіхи – за бажанням і смаком. Можна обійтися без них
- Ванільний цукор – чверть чайної ложечки
Приготування справжнього домашнього шоколаду:
Приготуйте глибоку невелику каструльку і налийте в неї одну столову ложку молока, всипте какао порошок, цукор.
Все добре перемішайте. А потім влийте решту молока.
Поставте каструльку на середній вогонь і доведіть суміш до закипання, безперервно помішуючи. Інакше суміш може підгоріти.
Після цього відправте в каструльку масло вершкове. На дуже повільному вогні закип’ятіть шоколадну масу.
Коли вона закипить, зніміть каструльку з вогню. Борошно просіяти через ситечко і всипати в каструльку з шоколадною масою.
Перемішайте до однорідного стану. Слідкуйте, щоб не було грудочок.
Після цього знову поставте каструльку на вогонь і доведіть до кипіння.
Зняти каструльку з вогню, і нехай трохи охолоне.
У теплу масу всипати ванільний цукор. Ретельно все перемішати.
Приготуйте формочки для льоду (вони додаються до будь-якого холодильника) і змастіть їх маслом вершковим. Залийте в них шоколад.
Якщо хочете додати горіхи, то шматочки горішків додайте в формочку до того, як заллєте в них шоколад.
Тепер шоколад потрібно остудити. Краще це робити в холодильнику протягом двох або трьох годин.
Вітаю. Ви приготували справжній домашній шоколад.
Заваріть собі чашечку чаю і насолоджуйтеся.