Вершкові імбирні тістечка
Вершкові імбирні тістечка викликають у мене особливий захват, це ніжний бісквіт зі смаком імбиру і лимона, легка кисло-солодка глазур з вершковим смаком і лимонними нотками. Це варто спробувати!
Дивіться, я покажу вам, як приготувати найніжніші “Вершкові імбирні тістечка”. Вся суть в бісквіті, він готується на основі вершкового масла з невеликим додаванням сметани, підсилює вершковий смак глазур. Як тільки бісквіт з глазур’ю охолоне, його можна порізати на трикутники або квадрати, прикрасити збитими або аерозольними вершками і подавати до чаю. Дивіться рецепт!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 250 грам
- Цукор – 150 грам
- Вершкове масло – 150 грам
- Сметана – 50 грам
- Яйця – 3 штуки
- Лимон – 1/2 штуки (сік і цедра)
- Імбир – 15 грам
- Ванільна есенція – 1/2 чайних ложки
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Цукрова пудра – 180 грам (глазур)
- Вершкове масло – 15 грам (глазур)
- Лимонний сік – 25 мілілітрів (глазур)
- Вершки аерозольні – за смаком (для прикраси)
Приготування:
1. Підготуйте продукти, приступимо! Масло краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно трохи розм’якшилося. Увімкніть духовку на 180 градусів.
2. Вершкове масло міксером збийте з цукром до утворення кремоподібної маси.
3. Додайте сметану, по одному яйця, не вимикаючи міксера. Імбир очистіть від шкірки, натріть на дрібній тертці, з половинки лимона зніміть цедру. У чашу міксера влийте лимонний сік (з половинки лимона), додайте цедру і імбир.
4. Всипте борошно з розпушувачем, доведіть тісто до гладкості.
5. Форму застеліть пергаментом, змастіть маслом. Тісто розрівняйте і відправте в духовку на 40-50 хвилин. За той час, поки бісквіт в духовці, приготуйте глазур. Для цього з’єднаєте вершкове м’яке масло з соком другої половинки лимона і цукровою пудрою. Віночком або ложкою доведіть глазур до однорідного стану.
6. Готовий бісквіт залийте глазур’ю і залиште остигати. Якщо хочете широкий шар глазурі, то збільште кількість продуктів для нього в два рази.
7. Поріжте бісквіт на квадратики. Кожен прикрасьте вершками і цедрою. Тістечка готові!
Смачного!