Повітряні заварні тістечка з ніжним сметанним кремом

Повітряні заварні тістечка з ніжним сметанним кремом

Проста і дуже смачна випічка зі звичайних продуктів. Тісто заварне, м’яке і повітряне. Крем сметанний, заварний з чудовим смаком.

Складові:

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Вода – 125 мл
  • Молоко – 125 мл
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – щіпка
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка

Для крему

  • Цукор – 70 г
  • Сметана 25% – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 150 г
  • Борошно пшеничне – 1 ст. ложка
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка

Рецепт приготування:

  1. У сотейнику з товстим дном змішуємо борошно, цукор і ванільний цукор.
  2. Все віночком перемішуємо до однорідного стану.
  3. Додаємо сметану, перемішуємо і ставимо на плиту.
  4. На слабкому вогні, постійно перемішуючи, доводимо крем до загустіння.
  5. Переливаємо готовий крем в миску, накриваємо плівкою «в контакт», щоб не обвітрювався.
  6. Відставляємо в сторону остигати.
  7. Тепер приготуємо заварне тісто.
  8. Кладемо в каструлю з товстим дном масло, вливаємо молоко і воду.
  9. Додаємо цукор і ванільний цукор, щіпку солі.
  10. Постійно перемішуючи, доводимо на слабкому вогні до кипіння.
  11. Як маса почне закипати, всипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо.
  12. Готове тісто збираємо в кулю і кладемо в миску, даємо трохи охолонути.
  13. Яйця збиваємо і поступово, в кілька підходів, вливаємо в тісто.
  14. Тісто постійно перемішуємо.
  15. Заправляємо кондитерський мішок тістом.
  16. З його допомогою викладаємо, формуємо заготовки на деку, застелене пергаментом.
  17. Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо заготовки 20 хвилин.
  18. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером, приблизно 5 хвилин.
  19. Поступово додаємо в масло остиглий заварний крем.
  20. Продовжуємо збивати. Крем готовий.
  21. З боку борошняних заготовок для тістечок робимо отвір.
  22. І за допомогою кондитерського мішка, наповнюємо кремом.
  23. Тістечка посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: