Фадж з білого шоколаду

Фадж з білого шоколаду

Існує в англомовній кухні цікава страва  під назвою fudge. Ці солодощі  складно віднести до якої-небудь категорії: чи то тістечко,  чи то  цукерки,  чи то помадка …

Вершково-карамельний смак страви підкреслюють в’ялена журавлина і горішки. А завдяки апельсиновим цукатам десерт грає яскравими цитрусовими нотами!

Ідеальний антидепресант для себе, відмінний подарунок подрузі, кращий мотиватор для дітей. І найголовніше – ви здивуєтеся, наскільки швидко і просто це готувати.

Існує безліч варіацій приготування Фаджа. На сторінках інтернету можна знайти фадж з темного шоколаду з горіхами і малиною, а також запечений фадж «Мадрас». Який би ви не вибрали, від усіх будете в захваті.

Порада: рекомендуємо не замінювати шоколад кондитерськими шоколадними чіпсами, вони можуть не розтопиться як слід.

Часто в таких продуктах молочну сироватку замінюють рослинними жирами, під впливом температури вони згортаються в грудки.

Інгредієнти:

  • Білий шоколад 350 гр
  • Згущене молоко 380 гр
  • Сіль  дрібка.
  • Вершкове масло 10 гр
  • Цукати 2 ст. ложки
  • Кардамон  дрібка.
  • Фундук 2 ст. ложки

Приготування:

Влийте в миску згущене молоко, додайте шматочки шоколаду. Встановіть посуд на водяну баню.

Помішуючи, прогрівайте до повного зникнення грудочок.

Додайте сіль ,розтоплений білий шоколад.

Зніміть посуд з вогню, додайте в’ялену журавлину, апельсинові цукати, подрібнений фундук.

Ще раз перемішайте масу, потім перелийте в форму, застелену фольгою (пергаментом, плівкою) і змащену вершковим маслом.

Остудіть, потім відправте в холодильник мінімум на 4 години. Коли десерт буде охолоджений,( змоченим у воді ножем )наріжте його на порційні шматочки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: