Фадж з білого шоколаду
Існує в англомовній кухні цікава страва під назвою fudge. Ці солодощі складно віднести до якої-небудь категорії: чи то тістечко, чи то цукерки, чи то помадка …
Вершково-карамельний смак страви підкреслюють в’ялена журавлина і горішки. А завдяки апельсиновим цукатам десерт грає яскравими цитрусовими нотами!
Ідеальний антидепресант для себе, відмінний подарунок подрузі, кращий мотиватор для дітей. І найголовніше – ви здивуєтеся, наскільки швидко і просто це готувати.
Існує безліч варіацій приготування Фаджа. На сторінках інтернету можна знайти фадж з темного шоколаду з горіхами і малиною, а також запечений фадж «Мадрас». Який би ви не вибрали, від усіх будете в захваті.
Порада: рекомендуємо не замінювати шоколад кондитерськими шоколадними чіпсами, вони можуть не розтопиться як слід.
Часто в таких продуктах молочну сироватку замінюють рослинними жирами, під впливом температури вони згортаються в грудки.
Інгредієнти:
- Білий шоколад 350 гр
- Згущене молоко 380 гр
- Сіль дрібка.
- Вершкове масло 10 гр
- Цукати 2 ст. ложки
- Кардамон дрібка.
- Фундук 2 ст. ложки
Приготування:
Влийте в миску згущене молоко, додайте шматочки шоколаду. Встановіть посуд на водяну баню.
Помішуючи, прогрівайте до повного зникнення грудочок.
Додайте сіль ,розтоплений білий шоколад.
Зніміть посуд з вогню, додайте в’ялену журавлину, апельсинові цукати, подрібнений фундук.
Ще раз перемішайте масу, потім перелийте в форму, застелену фольгою (пергаментом, плівкою) і змащену вершковим маслом.
Остудіть, потім відправте в холодильник мінімум на 4 години. Коли десерт буде охолоджений,( змоченим у воді ножем )наріжте його на порційні шматочки.