Білковий крем «Мокре безе». Прекрасно тримає форму
від Denzhyttya
18 Жовтня, 2020
Відкрила для себе новий крем для оформлення торта – мокре безе. Якщо комусь стане в нагоді буду дуже рада.
Крем дуже легкий, смачний і що важливо для прикраси тортів, прекрасно тримає форму. До того ж відмінно фарбується.
Інгредієнти:
- Білок яєчний (якщо дрібні, то 5шт.) – 4 шт
- Цукор – 1 скл.
- Ванільний цукор 1 пакетик
- Кислота лимонна – 1/4 ч. Л.
Рецепт приготування:
- Білки злегка збити з цукром, ваніліном і лимонною кислотою.
- Помістити каструлю з білками в водяну баню з киплячою водою.
- Каструля з білками буквально плаває в каструлі з водою. Зменшити вогонь .
- Збивати крем ручним міксером, починаючи з мінімальної швидкості, поступово збільшуючи швидкість до максимуму, протягом 13-15 хвилин.
- Крем стає щільним і збирається навколо віночків.
- Зняти каструлю з вогню і продовжувати збивати ще 3-5 хвилин.
- Для фарбування крему сухий барвник (3-5 г) розчинити в 1 / 2-1 ч. л. горілки і ввести в меренгу.
- Перемішати до однорідного кольору.
- Прикрасити торт за Вашим бажанням.
- Можна в шприц помістити білу меренгу з однієї стінки і забарвлену з іншого.
- Вийде двоколірний малюнок.
Смачного!
Джерело:
likecooking.ru