Три рецепти смачного та корисного компоту з яблук на зиму.
від Denzhyttya
5 Листопада, 2020
Для вас ми підготували три рецепти найсмачніших компотів, тому обов’язково спробуйте приготувати! Зверніть увагу: куплені яблука краще очищати від шкірки, тому що її завжди обробляють хімікатами для кращого зберігання.
Компот з яблуками та апельсинами
Інгредієнти:
- Свіжі яблука 3-4 шт.;
- Апельсин 1/2 шт.;
- Цукор-пісок 250 г;
- Кислота лимонна 1/3 ч. л.
Спосіб приготування:
- Потрібно промити яблука та нарізати на скибки. Обов’язково видалити серцевину!
- Апельсин розрізати на половину, а потім одну половинку нарізати на кружальця разом зі шкіркою. Помістити апельсини та яблука на дно трилітрової банки, а також додати сюди ще цукор та лимонну кислоту.
- Залити фрукти окропом та герметично закрити кришкою.
- Банку перевернути верх дном та укутайте тканиною. Так слід залишити охолоджуватися.
Компот зі слив та яблук
Інгредієнти:
- Солодкі яблука 3-5 шт.;
- Стиглі сливи 6-8 шт.;
- Цукор пісок 300 г.
Спосіб приготування:
- Промити яблука, очистити від насіння та нарізати четвертинками. Помістити все в 3-х літрову банку.
- Під проточною водою промити сливи, розділити та вийняти кісточки. Помістити фрукти до яблук й присипати все цукром. В банку з фруктами налити чисту прохолодну воду.
- Кришку простерилізувати та накрити нею банку. На дно великої каструлі застелити тканину й помістити всередину банку. Залити гарячою водою по плечики банки. Закип”ятити все, зменшити вогонь та стерилізувати ще 10 хвилин.
- Після стерилізації банку слід закрити герметично й поставити кришкою вниз. Накрити ковдрою й залишити охолоджуватись.
Яблучний компот з вишнями
Інгредієнти:
- Дуже солодкі яблука 500 г;
- Свіжі вишні 500 г;
- Цукор пісок 300 г.
Спосіб приготування:
- Насамперед ставимо на вогонь каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Яблуко миємо й нарізаємо на 8 частин, видаляючи хвостик і насіннєву коробочку.
- Банку простерилізувати й помістити на дно нарізані яблука та промиті вишні. Все слід залити окропом, а банку накрити стерилізованою кришкою. Залишити все охолоджуватись на 30 хвилин.
- Потім воду з банки потрібно злити назад в каструлю й додати ще цукор і 125 мл чистої води. Довести до кипіння та залити цією сумішшю фрукти в банці.
- Закрити компот кришкою, перевернути верх дном, укутати тканиною та залишити охолоджуватись.
Смачного!
Ви готуєте яблучні компоти?
Джерело:
poshepky.com