Відмінний салат «Задоволений чоловік». Вас будуть носити на руках
від Denzhyttya
1 Листопада, 2020
Ніжна печінка чудово поєднується з грибами. Пропонуємо вам приготувати приголомшливо смачний і оригінальний салат з печінки і грибів «Задоволений чоловік».
Він досить простий, але має вишуканий смак – і , без сумніву, сподобається навіть самим вибагливим гурманам.
Подобається таке блюдо навіть тим, хто не їсть печінку ні в якому вигляді.
Його легко прикрасити білком, або морквою. А можна приготувати на вечерю. Деякі господині і зовсім, замінюють теплим салатом з печінки і грибів основне блюдо.
Склад продуктів:
- 300 грам курячої печінки;
- 150 грам твердого сиру;
- одна морква середнього розміру;
- одна головка ріпчастої цибулі;
- 200 грам солоних грибів;
- 150 грам майонезу.
Приготування:
- Курячу печінку ретельно промиваємо, зрізаємо плівки і жовчні міхури, якщо такі є.
- У каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
- У киплячу воду додаємо перець горошком, лавровий лист.
- Викладаємо туди ж курячу печінку, доводимо її до кипіння і знімаємо накип. Нагрівання зменшуємо до мінімуму і варимо 10 хвилин.
- Потім печінку виймаємо шумівкою і залишаємо охолоджуватись.
- Одну головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими чверть кільцями.
- Свіжу моркву промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці.
- Солоні гриби подрібнюємо. Якщо у вас гриби занадто солоні, то промийте їх попередньо під проточною водою.
- Порада. Якщо солоних грибів у вас немає, то приготуйте такий салат зі смаженими грибами.
- Охолоджену печінку нарізаємо маленькими кубиками.
- Шматочок твердого сиру натираємо на дрібній тертці.
- На розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинного масла, викладаємо нарізану цибулю і обсмажуємо її до легкої золотистої.
- Потім цибулю виймаємо шумівкою на тарілку.
- У цю ж сковороду викладаємо моркву і обсмажуємо її на сильному вогні: 3-4 хвилини. Якщо масла мало, додайте його. Обсмажену моркву вийміть шумівкою на окрему тарілку.
- Салат можете збирати шарами, або просто все змішати.
- Я буду змішувати: відправляю всі підготовлені продукти в салатник, додаю більше половини сиру (одну третю частину залишаю для прикраси).
- Заправляємо салат майонезом (краще всього використовувати домашній), ретельно перемішуємо.
- Збирати буду наступним чином: на плоске блюдо сервіровки встановлюю велике кулінарне кільце, а всередину ставлю кільце меншого розміру.
- Викладаємо салат, утрамбовуємо його. Потім кільця прибираємо і посипаємо салат тертим сиром. Прикрашаємо гілочками зелені.
Смачного!
Джерело:
likecooking.ru