Курка в грибній підливі

Фрикасе — це страва французької кухні, згідно з рецептом м’ясо готують в білому грибному соусі. Це дійсно старовинна страва, яка користується неабиякою популярністю і в наш час.

Для приготування страви використовують м’ясо курки, кролика, телятини або ж риби. Приготувати фрикасе взагалі не складно, але смак вас точно вразить. Найкращим гарніром до такого м’яса є відварений рис.

Інгредієнти:

  • печериці 300 г
  • куряче філе 500 г
  • вершки 300 мл
  • сметана 4 ст. л.
  • часник 2 зуб.
  • пшеничне борошно 2 ч. л.
  • соняшникова олія 3 ст. л.
  • петрушка 1 пуч.
  • сіль на смак
  • чорний перець (мелений) на смак
  • болгарський перець 1 шт.

Приготування:

  1. Грудку потрібно промити та просушити за допомогою паперових серветок. Смужками  нарізаємо м’ясо, потім до нього слід додати сіль та перець.
  2. Часник очистити від лушпиння й пропустити через прес. Додати часник до філе, ще посипати м’ясо рубаною петрушкою.
  3. Залити все сметаною й залишити маринуватися протягом 1 години.
  4. За цей час потрібно очистити печериці й розрізати їх на 4 частини. Якщо гриби великих розмірів, то їх можна розрізати і на 8 частин.
  5. Промити болгарський перець й видалити насінневу коробку. Очистити перець від перегородок й нарізати кубиками.
  6. Обсмажити перець на рослинній олії протягом 5 хвилин.
  7. Потім на сковороду ще додати куряче філе та печериці. Смажити страву протягом 10 хвилин.
  8. Потім все залити вершками, додати борошно й готувати  до тих пір, щоб страва стала однорідною, а соус густішим.

Смачного! Окрім рису, таку страву можна подавати і з гречкою, і з макаронами чи іншим гарніром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: