Дуже простий рецепт квашеної капусти

Так капусту готували ще наші мами і бабусі. Вона виходить дуже смачною і багатою вітаміном С. Їсти таку капусту корисно всім і особливо тим, хто скидає вагу. У капусті утворюються  речовини, які сприяють спалюванню жиру. З квашеної капусти можна готувати салат, варити суп або тушкувати її з м’ясом. Тут вже все залежить від ваших смаків і уподобань.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм капусти
  • 200 г моркви
  • 25 грам солі
  • 1 лавровий лист
  • 3 шт перцю горошком

Приготування:

Шаткуємо капусту дрібними шматочками. Кладемо її в миску, додаємо сіль і перетираємо руками, але не дуже сильно.

Моркву очищаємо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

Беремо банку, на дно кладемо перець горошком і складаємо капусту, чергуючи її з морквою. Додаємо лавровий лист і добре все ущільнюємо.

Банку наповнюємо максимально щільно.

У такому вигляді залишаємо банки при кімнатній температурі, накривши кришкою, на 1 добу. Якщо через добу капусту не пустила сік, то додайте в неї трохи холодної води. Протикаємо капусту у банці по центру, щоб позбутися від зайвих бульбашок газу. Так робимо 2 рази на добу.

Таким чином квасимо капусту протягом 3 діб.

Як тільки капуста сквасилась, накриваємо кришкою і прибираємо в прохолодне місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: