Дуже простий рецепт квашеної капусти
Так капусту готували ще наші мами і бабусі. Вона виходить дуже смачною і багатою вітаміном С. Їсти таку капусту корисно всім і особливо тим, хто скидає вагу. У капусті утворюються речовини, які сприяють спалюванню жиру. З квашеної капусти можна готувати салат, варити суп або тушкувати її з м’ясом. Тут вже все залежить від ваших смаків і уподобань.
Інгредієнти:
- 1 кілограм капусти
- 200 г моркви
- 25 грам солі
- 1 лавровий лист
- 3 шт перцю горошком
Приготування:
Шаткуємо капусту дрібними шматочками. Кладемо її в миску, додаємо сіль і перетираємо руками, але не дуже сильно.
Моркву очищаємо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
Беремо банку, на дно кладемо перець горошком і складаємо капусту, чергуючи її з морквою. Додаємо лавровий лист і добре все ущільнюємо.
Банку наповнюємо максимально щільно.
У такому вигляді залишаємо банки при кімнатній температурі, накривши кришкою, на 1 добу. Якщо через добу капусту не пустила сік, то додайте в неї трохи холодної води. Протикаємо капусту у банці по центру, щоб позбутися від зайвих бульбашок газу. Так робимо 2 рази на добу.
Таким чином квасимо капусту протягом 3 діб.
Як тільки капуста сквасилась, накриваємо кришкою і прибираємо в прохолодне місце.