Куряча пастрома
від Denzhyttya
16 Листопада, 2020
Пастрома – м’ясний делікатес, який вважається традиційною стравою в багатьох кухнях світу. Найчастіше пастрамі готують з яловичини, але також популярні варіанти зі свинини, індички і курячих грудок. Останній варіант – дуже вдалий, так як м’ясо виходить надзвичайно соковитим і ніжним!
Коли ви будете готувати курячу пастрамі, необов’язково суворо дотримуватися рецепта. Додайте за бажанням улюблені прянощі, наприклад, сушений базилік і орегано, коріандр, зерна гірчиці або спеціальну суміш з приправ і спецій для м’яса. У будь-якому випадку страва вийде дуже смачною!
Інгредієнти:
- Куряче філе 400 г
- молоко 300 мл
- часник 3 зуб.
- Оливкова олія 3-4 ст. л.
- паприка 1 ч. л.
- сіль 1 ч. л.
- Куркума 0,5 ч. л.
- Мускатний горіх 1 дрібка.
Приготування:
- Замочіть 2 курячі грудки в молоці на 2 години.
- Змішайте вибрані спеції, сіль, пропущений через прес часник і рослинне масло.
- Змастіть курячі грудки отриманою сумішшю і залиште на годину. Можна скласти філе навпіл і щільно обв’язати товстою ниткою, щоб воно не розвалювалося і не втрачало вологу при готуванні.
- Викладіть курку на деко, застелене фольгою. Відправте страву в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин.
- Потім вимкніть духовку, але не відкривайте її 2 години, щоб м’ясо доготувалось за рахунок тепла.
Подавати курячу пастрамі можна разом з різними гарнірами, всілякими салатами або нарізати і класти її зверху на хліб. Страва є чудовою альтернативою магазинної ковбаси. Обов’язково збережіть цей рецепт собі і не забудьте поділитися ним з друзями!
Джерело:
sovkusom.ru