Куряча пастрома

Пастрома – м’ясний делікатес, який вважається традиційною стравою в багатьох кухнях світу. Найчастіше пастрамі готують з яловичини, але також популярні варіанти зі свинини, індички і курячих грудок. Останній варіант – дуже вдалий, так як м’ясо виходить надзвичайно соковитим і ніжним!

Коли ви будете готувати курячу пастрамі, необов’язково суворо дотримуватися рецепта. Додайте за бажанням улюблені прянощі, наприклад, сушений базилік і орегано, коріандр, зерна гірчиці або спеціальну суміш з приправ і спецій для м’яса. У будь-якому випадку страва вийде дуже смачною!

Інгредієнти:

  • Куряче філе 400 г
  • молоко 300 мл
  • часник 3 зуб.
  • Оливкова олія 3-4 ст. л.
  • паприка 1 ч. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • Куркума 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх 1 дрібка.

Приготування:

  1. Замочіть 2 курячі грудки в молоці на 2 години.
  2. Змішайте вибрані спеції, сіль, пропущений через прес часник і рослинне масло.
  3. Змастіть курячі грудки отриманою сумішшю і залиште на годину. Можна скласти філе навпіл і щільно обв’язати товстою ниткою, щоб воно не розвалювалося і не втрачало вологу при готуванні.
  4. Викладіть курку на деко, застелене фольгою. Відправте  страву  в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин.
  5. Потім вимкніть духовку, але не відкривайте її 2 години, щоб м’ясо доготувалось за рахунок  тепла.

Подавати курячу пастрамі можна разом з різними гарнірами, всілякими салатами або нарізати і класти її зверху на хліб. Страва  є чудовою альтернативою магазинної ковбаси. Обов’язково збережіть цей рецепт собі і не забудьте поділитися ним з друзями!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: