Салат «Купецький» листковий

Для такої закуски майонез принципово готую сама. Салат «Купецький»  готую майже до кожного свята.

салат купецький

інгредієнти:

  • Свинина 300 г ( можна замінити курячим )
  • морква 1 шт.
  • печериці 400 г
  • Цибуля 2 шт.
  • Мариновані огірки 3 шт.
  • консервований горошок 400 г
  • яйце 4 шт.
  • Твердий сир 100 г
  • майонез 300 г
  • Соняшникова олія за смаком
  • сіль за смаком

приготування:

  1. Насамперед підготуйте інгредієнти. Яйця потрібно зварити круто, остудити і очистити. Велику моркву теж відваріть до готовності. Цибулю очистіть від шкірки.
  2. Цибулю і печериці  наріжте дрібними кубиками. Обсмажте їх на розігрітій олії до золотистого кольору . В кінці посоліть. Шматочок свинини відваріть в підсоленій воді.
  3. М’ясо остудіть і наріжте дрібними смужками. В окремій ємності натріть на великій тертці моркву, сир, яйця і мариновані огірки. Останні відіжміть від рідини.салат купецький листковий
  4. Тепер формуємо салат. У центр великого плоского блюда поставте склянку шийкою вниз. Навколо неї  шарами будемо викладати по черзі підготовлені інгредієнти.
  5. Першим шаром викладаємо свинину. Далі йдуть огірки, морква, гриби. Поверх них – сир і горошок. Останній шар – яйця. На кожен шар наносимо сітку з майонезу.
  6. Далі акуратно приберіть стакан, сам салат прикрасьте вінком з кропу і оливками. Кілька зерен граната теж будуть в тему. Перед подачею сховайте блюдо години на 2 в холодильник.листковий салат зі свининою

До речі, зустрічала варіант купецького салату, де замість свинини додають відварний язик. Таке блюдо теж виходить досить смачним і цікавим. В цілому салат «Купецький» – гідна закуска для святкового столу, яка до того ж досить легко збирається. Сміливо рекомендую!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: