Салат «Купецький» листковий
від Denzhyttya
16 Листопада, 2020
Для такої закуски майонез принципово готую сама. Салат «Купецький» готую майже до кожного свята.
інгредієнти:
- Свинина 300 г ( можна замінити курячим )
- морква 1 шт.
- печериці 400 г
- Цибуля 2 шт.
- Мариновані огірки 3 шт.
- консервований горошок 400 г
- яйце 4 шт.
- Твердий сир 100 г
- майонез 300 г
- Соняшникова олія за смаком
- сіль за смаком
приготування:
- Насамперед підготуйте інгредієнти. Яйця потрібно зварити круто, остудити і очистити. Велику моркву теж відваріть до готовності. Цибулю очистіть від шкірки.
- Цибулю і печериці наріжте дрібними кубиками. Обсмажте їх на розігрітій олії до золотистого кольору . В кінці посоліть. Шматочок свинини відваріть в підсоленій воді.
- М’ясо остудіть і наріжте дрібними смужками. В окремій ємності натріть на великій тертці моркву, сир, яйця і мариновані огірки. Останні відіжміть від рідини.
- Тепер формуємо салат. У центр великого плоского блюда поставте склянку шийкою вниз. Навколо неї шарами будемо викладати по черзі підготовлені інгредієнти.
- Першим шаром викладаємо свинину. Далі йдуть огірки, морква, гриби. Поверх них – сир і горошок. Останній шар – яйця. На кожен шар наносимо сітку з майонезу.
- Далі акуратно приберіть стакан, сам салат прикрасьте вінком з кропу і оливками. Кілька зерен граната теж будуть в тему. Перед подачею сховайте блюдо години на 2 в холодильник.
До речі, зустрічала варіант купецького салату, де замість свинини додають відварний язик. Таке блюдо теж виходить досить смачним і цікавим. В цілому салат «Купецький» – гідна закуска для святкового столу, яка до того ж досить легко збирається. Сміливо рекомендую!
Джерело:
sovkusom.ru