Корисний і смачний гарбузовий сік на зиму

Сьогодні готуємо  смачний гарбузовий сік про запас. Найпростіший варіант соку і дуже смачний, в якому немає нічого зайвого. Я готую одразу побільше тому, що діти п’ють його із задоволенням.

Ділюся рецептом з вами! Кількість інгредієнтів вказана для п’яти літрів соку.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 3 кг (вага очищеного гарбуза)
  • Цукор – 0,5 кг
  • Вода – 3 літри
  • Лимонна кислота – 1 чай. ложка з (гіркою)
  • сік  з  1 лимона

Підготовлений гарбуз мию, очищаю від шкірки і насіння.

Нарізаю гарбуз шматочками.

Практично весь урожай гарбуза, я пускаю на Гарбузовий сік, виходить як магазинний (ділюся рецептом)

У каструлю наливаю два літри води.

Нарізані шматочки гарбуза відправляю в каструлю. Ставлю на плиту і варю до готовності 10 хвилин.

Практично весь урожай гарбуза, я пускаю на Гарбузовий сік, виходить як магазинний (ділюся рецептом)

Готовий гарбуз перетворюю в пюре за допомогою блендера. Додаю ще один літр кип’яченої води і доводжу до потрібної мені консистенції.

Практично весь урожай гарбуза, я пускаю на Гарбузовий сік, виходить як магазинний (ділюся рецептом)

В гарбузову масу додаю цукровий пісок.

Практично весь урожай гарбуза, я пускаю на Гарбузовий сік, виходить як магазинний (ділюся рецептом)

Потім висипаю лимонну кислоту, сік лимона ( за бажанням)  Все ретельно розмішую.

Ставлю каструлю на плиту і доводжу до кипіння, знімаю пінку. Варю 10 хвилин.

Гарбузовий сік готовий.

Практично весь урожай гарбуза, я пускаю на Гарбузовий сік, виходить як магазинний (ділюся рецептом)

Розливаю гарячий сік по стерилізованих банках. Закриваю кришками.

Практично весь урожай гарбуза, я пускаю на Гарбузовий сік, виходить як магазинний (ділюся рецептом)

Перевертаю вниз шийкою. Укутують. Залишаю до повного охолодження. Зберігаю в прохолодному темному місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: