Салат з цвітною капустою на грилі
від Denzhyttya
16 Листопада, 2020
До складу цього соковитого смачного салату входить цвітна капуста, морква, солодкий перець і цибуля. Всі овочі перед додаванням в салатницю обсмажуються на грилі і наповнюються неповторним насиченим ароматом, який стане родзинкою цього салату. Змішайте їх зі свіжим коренем селери і заправте кремовою заправкою з козячого сиру, майонезу та сметани з шампанським оцтом і медом.
Інгредієнти:
Кремова заправка з козячого сиру
- 0,5 ст. розкришеного козячого сиру
- 0,5 ст. майонезу
- 0,5 ст. сметани
- 1/4 ст. дрібно посіченої шніт-цибулі
- Цедра і сік 1 лимона
- 2 ст. л. меду
- 1 ст. л. шампанського оцту
- 1,5 ч. л. крупнозернистої солі
- 0,5 ч. л. меленого чорного перцю
Салат
- Половина качана цвітної капусти, розламана на великі суцвіття
- 6 шт. моркви
- 2 червоних солодких перцю, очищених від насіння і перегородок і нарізаних на «щоки»
- 1 червона цибуля, розрізана на 4 частини
- 1/4 ст. оливкового масла
- 0,5 ч. л. пластівців червоного перцю
- 1 ч. Л. крупнозернистої солі
- 1 ч. л. меленого чорного перцю
- 1 корінь селери, очищений і нарізаний соломкою
- 150 гр. дрібної руколи
- 0,5 ст. розкришеного козячого сиру
Приготування:
- Розігрійте гриль .
- У мисці середнього розміру змішайте козячий сир, майонез, сметану, зелену цибулю, лимонну цедру і сік, мед, оцет, сіль і чорний перець. Ретельно збийте, щоб розбити козячий сир. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин перед подачею.
- У великій мисці акуратно змішайте цвітну капусту, моркву, солодкий перець, цибулю, оливкову олія, червоний перець, сіль і чорний перець. Обсмажте овочі на грилі з усіх боків, 6-8 хвилин, прибираючи їх у міру обсмажування на деко. Остудіть. Наріжте овочі на кубики по 1 см.
- У великій мисці змішайте смажені овочі з коренем селери. Полийте кремовим соусом з козячого сиру і добре перемішайте. Викладіть руколу на блюдо і зверху викладіть салат. Посипте розкришеним козячим сиром. Відразу ж подавайте.
Джерело:
foodnetwork.com
Позначки