Салат з мандаринками – просто шедевр!
від Denzhyttya
21 Листопада, 2020
А ви теж вже в передчутті зимових свят? Рулька і бісквітні торти, фруктове желе і холодець … Стільки страв у нас асоціюється з Новим роком! У той час як консервативна половина господинь згадує мамин рецепт олів’є, а ми пропонуємо спробувати щось новеньке!
Хто сказав, що закусочні страви і фрукти – речі непоєднувані? Сьогодні ділимось з вами ось таким шедевром!
Інгредієнти
- Твердий сир 300 г
- мандарини 2 шт.
- Цибуля 1 шт.
- яйце 4 шт.
- оцет 1 ст. л.
- майонез 150 г
Приготування
- Велику цибулину очистіть від лушпиння, поділіть на четвертинки. Їх в свою чергу наріжте тонкими слайсами. Пересипьте цибулю в глибоку ємність, залийте оцтом ( я додаю ще чайну ложку цукру) і склянкою окропу. Залиште маринуватися.
- Мандарини очистіть від шкірки, відокремте один від одного на часточки. Поріжте їх невеликими шматочками. Видаліть кісточки, якщо вони є. До речі, ви можете використовувати і солодкий апельсин.
- Твердий сир натріть на крупній тертці. Відварені круто яйця теж натріть на крупній тертці. Роз’ємне кільце обмотайте харчовою плівкою, покладіть його на блюдо для подачі.
- Першим шаром всередині кільця викладіть половину натертого сиру. Майонезом намалюйте поверх нього сітку. Потім викладіть промариновану ( відіжміть добре від маринаду) цибулю. Далі знову тонка сітка з майонезу.
- Наступний шар – половина нарізаних мандаринів. Їх присипте половиною натертих яєць. Потім знову намалюйте сітку з майонезу. Поверх неї – натертий сир.
- Таким чином повторюйте шар за шаром, поки інгредієнти не закінчаться. Верхній яєчний шар змастіть майонезом, сам салат поставте на годину-півтори в холодильник.
Готову страву акуратно звільніть від кільця, прикрасьте журавлиною і декількома гілочками кропу. Нарізайте його, як торт, порційними трикутниками. Подавайте до столу охолодженим.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки