Салат з квасолею і сухарями
Зимові салати відрізняються поживністю і широкою палітрою смаків. Салат з квасолею – те що потрібно, коли на прилавках не вистачає свіжих овочів. Якщо знати, як його вдало скомбінувати з іншими інгредієнтами, доступними круглий рік, у вас вийде розкішний гарнір або повноцінна вечеря.
Особливу пікантність салату з квасолею надають домашні сухарики з часником. Можна використовувати і покупні, звичайно, але вони ніколи не зрівняються ароматом і смаком з тими, що приготовлені на сковороді.
Інгредієнти
- квасоля 300 г
- кукурудза 300 г
- хліб 150 г
- яйце 3 шт.
- шинка 100 г
- твердий сир 150 г
- майонез 2-3 ст. л.
- часник 3 зуб.
- зелена цибуля за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- сіль за смаком
Приготування
- В першу чергу приготуйте сухарі: наріжте хліб на скибочки, видаліть скоринки, подрібніть хліб на кубики. Потім обваляйте їх в роздавленому часнику і підсмажте на сковороді (можна на невеликій кількості масла).
- Поки смажаться сухарики, відваріть яйця. Остудіть їх у холодній воді і натріть на дрібній тертці, як і сир.
- Змішайте кукурудзу з квасолею, додайте терті яйця з сиром, нарубану зелень, сухарики, нарізану шинку і майонез.
- Салат виходить досить солоним, так що утримайтеся від додавання великої кількості солі. Приправте чорним перцем і перемішайте.
Житній хліб підійде більше, ніж білий: він краще поєднується з сиром і часником. Якщо ви хочете трохи знизити калорійність корисного білкового салату з квасолею, рекомендуємо його готувати на один раз і заправляти натуральним йогуртом без добавок. Сир краще завжди вибирати якісний .