Салат зі шпротами і горошком
від Denzhyttya
23 Листопада, 2020
Шпроти – продукт не тільки бутербродний. Взяти, наприклад, хоча б салат зі шпротами і сухариками. Ніжний і пікантний смак такого інгредієнта прекрасно поєднується з вареними овочами, що робить страви дуже ситними.
Сьогодні ж ми вирішили поділитися з вами рецептом оригінального теплого салату зі шпротами в поєднанні з консервованим горошком, запеченою картоплею і болгарським перчиком. Вам повинно сподобатися!
Інгредієнти
- картопля 2 шт.
- огірки солені 2 шт.
- шпроти 250 г
- горошок 200 г
- болгарський перець 0,5 шт.
- цибуля 0,5 шт.
- майонез 3 ст. л.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- петрушка за смаком
- зелена цибуля за смаком
Приготування
- Картоплю ретельно вимийте і висушіть. Відправте її в шкірці в духовку хвилин на 10, до готовності. Далі залиште овочі остигати.
- Далі наріжте картоплю часточками, а солоні огірки кружечками або половинками (в залежності від розміру огірків). Перець наріжте скибочками, а цибулю – тонкими півкільцями. Можете їх замаринувати.
- Часточки картоплі викладіть на тарілку для подачі. Хаотично, але рівномірно посипте її нарізаними огірками, цибулею, перцем і консервованим горошком. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Шпроти дістаньте з масла, останнім дайте стекти. Викладіть рибку кругом хвостами вниз. Пару ложок майонезу викладіть в середину салату. Зверху заправку посипте рубаними петрушкою і зеленою цибулею.
Акуратно перемішаєте салат вже перед подачею, щоб він мав свіжий вигляд, а кожен інгредієнт – свій смак. Цей екстравагантний салат припаде до смаку любителям солоного.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya