Куряча печінка з яблуками: готуємо смачну страву в банці

Печінка – продукт корисний і порівняно дешевий. Так що цілком може стати альтернативою м’ясу. Готується субпродукт швидко. Головне – не перетримати на вогні, тому що в результаті отримаєте щось схоже на жорстку гуму. Щоб заощадити час, я роблю печінку з яблуками в банці. Результат завжди відмінний!

Інгредієнти:

  • два яблука
  • 900 грам курячої печінки
  • цибуля за смаком
  • сіль і перець

Приготування:

Банку я взяла ємністю в півтора літра.

Добре промийте печінку і видаліть всі прожилки. Додайте сіль, перець, часник і італійські трави. Перемішайте.

Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Яблука промиваємо, шкіру не знімаємо, нарізаємо тонкими скибочками, серединку, природно, потрібно прибрати.

На дно банки кладемо шар цибулі, потім яблука і печінку.

Повторюємо до кінця. Зверніть увагу, що зверху повинний бути шар цибулі і яблук.

Зверху покладіть по шматочку вершкового масла. Накриваємо банку зверху фольгою, складеною в чотири шари.

Банку ставимо на деко і в духовку. Для газової плити можна влити на деко трохи води, щоб банка не лопнула. Тільки коли банка вже всередині, можна включити духовку на 180 градусів. Коли вона нагріється до потрібної температури, тримаємо все близько сорока хвилин. Вимикаємо плиту і тримаємо всередині ще п’ять хвилин.

Готову печінку розкладаємо по тарілках.

Це  швидко і неймовірно смачно. Печінка виходить дуже ніжною і соковитою. А поєднання з яблуками додає страві родзинки.  Переконайтеся самі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: