Салат «Хризантема» – прикраса святкового столу
Яскравий салат «Хризантема» виглядає привабливо і святково. За традицією викладати його будемо шарами. Інгредієнтів мало, але смак при цьому приголомшливий!
Поради. На наш погляд, копчена куряча грудка найкраще підходить для цього салату, так як добре поєднується з маринованими печерицями. Якщо з яких-небудь причин не вживаєте цей продукт, використовуйте варену або запечену курятину. Чіпси використовуйте хорошої якості, щільні і з нейтральним смаком.
інгредієнти:
- копчена куряча грудка 250 г
- яйця 4 шт.
- консервована кукурудза 150 г
- мариновані гриби 100 г
- чіпси 50 г
- майонез 140 г
приготування:
Підготовка.
Курячі яйця зваріть круто, остудіть, почистіть. Білки відокремити від жовтків. Курячу грудку наріжте дрібними кубиками, гриби – пластинками. Кукурудзу відкиньте на сито, щоб стекла зайва рідина.
Збірка салату.
- На дно плоскої тарілки викладіть рівним шаром нарізану курячу грудку. Змастіть невеликою кількістю майонезу. Зверху розподіліть нарізані гриби.
- Поверх грибів викладіть шар кукурудзи, який потім змастіть майонезом.
- По черзі натріть на тертці білок і жовток. Викладіть шарами, формуючи шапочку салату. Відправте страву в холодильник на пару годин. Перед подачею прикрасьте чіпсами.
Ще одне ефектна страва у вигляді квітки – салат «Соняшник» з печінкою тріски, яйцями і маслинами. Виходить смачним, спробуйте! Сподіваємося, рецептам знайдеться місце у вашій колекції святкових страв.