Чому печінковий торт потрібно готувати тільки з курячої печінки
Ніжний, смачний, ароматний печінковий пиріг легко приготувати з будь-якого приводу. День народження, зимові свята, просто хороші вихідні – тягни продукти на кухню і готуй. Результат завжди вражаючий.
Але особливо ніжною страва виходить, якщо робити її з курячої печінки. Тоді вона практично тане в роті. Нам здається, не потрібно зайвих слів, а краще просто приготувати. Всі домашні тільки спасибі скажуть.
Печінковий пиріг
Інгредієнти
- 0,6 кг курячої печінки
- 3 яйця
- 250 мл молока
- 1,5 ст. борошна
- 75 г рослинного масла
- 2-3 цибулини
- 2-3 моркви
- 700 г майонезу
- 1 ст. л. кропу
- 1 ст. л. петрушки
- 0,5 ч. Л. солі
Приготування
- Промийте курячу печінку і гарненько подрібніть в блендері або м’ясорубці.
- До фаршу додайте яйця, молоко і борошно. Крім цього додайте рослинне масло, і сіль. Перемішайте до однорідної маси.
- Розігрійте сковороду і акуратно ложкою виливайте рідке печінкове тісто, формуючи з нього млинці . До речі, олією змастіть сковороду тільки один раз: перед першим млинцем. Далі його додавати не потрібно.
- Натріть моркву на тертці, а цибулю поріжте тонкими півкільцями. Все це добре обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
- Сформуйте тортик: візьміть млинець, змастіть його майонезом, а зверху тонким шаром покладіть обсмажені овочі. Повторіть.
- Сформуйте красивий пиріг, накладаючи змащені млинці один на одного. Верхній посипте тертим сиром і зеленню. Це додасть свіжості смаку страви і прикрасить її. Готово!
Напевно, подібний торт або пиріг ви вже коштували. Але ми хочемо звернути вашу увагу саме на наявність такої простої і нехитрої начинки, яка додасть смак печінки і розбавить майонезний прошарок.
Страва досить легка через малу кількість калорій у курки. Іноді буває, що яловича або свиняча печінка може привести до тяжкості в шлунку. З курячою печінкою такого не станеться!
Смачного!
Хочеш подивитися все детальніше? Тоді ось тобі кулінарний відеоролик.