Смачний салат “Діана” на святковий стіл!
від Denzhyttya
27 Листопада, 2020
Це ніжний і ситний салат з невеликою кількістю інгредієнтів. Виходить дуже смачно, а виглядає неймовірно ефектно!
Інгредієнти:
- Печінка тріски – 250 г
- Рис відварний – 1 склянка
- Яйця курячі – 4 шт.
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Кукурудза консервована – 150 г
- Цибуля зелена
- Листя салату
- Петрушка
- Майонез
- Сіль, перець білий – за смаком
Приготування:
- Підготуйте посуд для всіх інгредієнтів. Один огірок наріжте кубиком, а другий залиште для прикраси салату. Посічіть зелену цибулю і змішайте в мисці з огірком.
- Відваріть яйця, відокремте білок від жовтків. Білки потріть на грубій терці, а жовтки – на дрібній. Наріжте печінку тріски ножем, а відварений рис заправте олією від печінки і посоліть.
- Огірок, який залишився наріжте спіраллю за допомогою спеціального пристосування.
- Візьміть гарну святкову тарілку, викладіть на неї листя салату, зверху поставте сервірувальне кільце діаметром 16 см. Воно коштує досить недорого, я його використовую для приготування салатів, пирогів, тортів.
- Викладайте шари в такому порядку: рис, печінка тріски, відварені білки, майонез, консервована кукурудза, майонез, огірок і цибулю, майонез, яєчні жовтки;
- Злегка утрамбуйте всі шари, зніміть сервировочное кільце, зверху викладіть спіраль з огірка і листя петрушки.
Неймовірно смачний святковий салат готовий! Моя свекруха не претендує на оригінальність, цей рецепт є в інтернеті і в багатьох кухарських книгах, але головне, що він перевірений роками!
Джерело:
mandarynka.com.ua