Рецепт: Салат Грибна галявина
Салат Грибна поляна – це ідеальне поєднання інгредієнтів, що надає закусці неймовірно ніжний смак. Судячи з назви, відразу стає зрозуміло, що в цьому салаті головним компонентом є мариновані гриби.
Інгредієнти:
- печериці мариновані цільні 200 г
- куряче філе 200 г
- мариновані огірки 150 г
- картопля 3 шт. середнього розміру
- морква 1 шт. велика
- яйця 3 шт.
- сир твердий 100 г
- майонез
- зелень для прикраси
- сіль, перець за смаком
Етапи приготування:
Гриби можна використовувати абсолютно будь-яких сортів, але традиційно це печериці або опеньки. Справа в тому, що страва буде набагато ефектніше виглядати, якщо гриби будуть невеликого розміру з короткими ніжками і пружними капелюшками. В іншому ж все як в звичайному листковому салаті: всі інгредієнти укладаємо в своєму порядку і перемащуємо майонезом. Порядок шарів можна змінювати на свій смак, але першим завжди йде шар грибів. Справа в тому, що салат Грибна поляна – це салат-перевертень. Тобто, перед подачею на стіл, салат перевертається на тарілку і тоді нижній шар стає верхнім. Таким чином, закуска виходить вже прикрашена грибочками.
1. Промиваємо куряче філе і ставимо варитися в підсоленій воді. Варене м’ясо охолоджуємо і нарізаємо невеликими шматочками.
2. Морква, яйця і картоплю відварюємо.
3. Дно і боки глибокої миски або форми вистеляємо харчовою плівкою. Це дозволить полегшити процес перевертання салату. На дно щільно один до одного викладаємо шар печериць капелюшками вниз.
4. Наявні проміжки заповнюємо зеленню.
5. Зверху викладаємо шар курячого м’яса і поливаємо майонезом.
6. Моркву натираємо на крупній тертці поверх м’ясного шару. Рівномірно розкладаємо і робимо майонезну сітку.
7. Наступним шаром йде сир. Натираємо його на крупній тертці і рівномірно покриваємо ним попередній шар, злегка утрамбовуємо і поливаємо майонезом.
8. Далі йде шар з варених, дрібно порубаних яєць. Наносимо майонезну сітку.
9. Мариновані огірки ріжемо дрібними квадратиками і формуємо наступний шар.
10. Картоплю очищаємо від шкірки і тремо на дрібну тертку. В окремому посуді змішуємо її з майонезом, солимо і перчимо. Викладаємо отриману масу поверх огірків.
11. Салат “Грибна поляна” необхідно протримати в холодильнику пару годин. Потім, накривши салат плоскою тарілкою, перевернути і зняти плівку. Наш красивий салат готовий.
Примітка:
- Для більш яскравого смаку, можна використовувати копчену курку в вигляді основного шару або як додатковий прошарок.
- Якщо під рукою не виявилося харчової плівки, то дно ємності можна змастити олією. Салат перевертень також легко вийде з форми і не втратить привабливого вигляду.
- Ще один спосіб підсилити грибний смак – попередньо відварити овочі в грибному відварі. Такий спосіб підходить, якщо ви використовуєте в рецепті свіжі або сушені гриби.
Салат Грибна поляна відеорецепт