Торт чорний принц
від Denzhyttya
4 Грудня, 2020
Інгредієнти:
Для коржа:
- борошно 2 склянки
- яйця 2 шт.
- цукор 1 склянка
- кефір 1 склянка
- сметана 1/2 склянка
- какао-порошок 3 ст. ложки
- сода 1 ложка чайна
- Лимонний сік 1/2 шт.
Для крему:
- сметана жирна 2 склянки
- вершкове масло 100 г
- цукор 1 склянка
- вишня 350 г ( консервована або заморожена)
- плитка шоколаду
Приготування:
Торт «Чорний Принц» дуже популярний, і його можна знайти практично в будь-якому кафе. Але ніщо не порівняється з тортом «Чорний Принц», приготованим на кефірі в домашніх умовах – адже це справжній вибух смаку і справжня насолода для ласунів. Шоколадні бісквітні коржі відмінно поєднуються з легким, білим кремом, який готується на основі сметани і вершкового масла.
Цей десерт подобається багатьом господиням тим, що готується він дуже просто і не потребує багато часу. А бісквітні коржі, приготовлені на кефірі, виходять пористими і повітряними, що надає торту ніжну структуру.
- Розпочнемо з шоколадного бісквіта. З’єднуємо кефір з содою, перемішуємо і відставляємо в сторону.
- Збиваємо яйця з цукром, додаємо кефір, сік лимона і гарненько збиваємо.
- Додаємо до суміші борошно і какао ( попередньо просіяне) . Вимішуємо напіврідке тісто.
- Дно форми застеляємо пергаментом і злегка змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і розрівнюємо. Ставимо випікатися бісквіт в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
- Витягуємо корж і охолоджуємо.
- В цей же час займаємося кремом. Збиваємо сметану з вершковим маслом і цукром.
- Корж розрізаємо навпіл. Одну частину покриваємо кремом і розкладаємо вишню.
- Накриваємо другим і також змащуємо кремом зверху і з боків.
Прибираємо торт в холодильник на кілька годин. Після цього прикрашаємо шоколадною крихтою і подаємо до чаю.
Примітка:
- Щоб бісквітний корж вийшов пишним, кефір необхідно злегка підігріти. Для цього пакет з кефіром опустіть на кілька хвилин у гарячу воду. Теплий кисломолочний продукт, на відміну від холодного, краще реагує з розпушувачем для тіста, дозволяючи бісквіту піднятися.
- Температура духовки, при випіканні коржів, повинна бути 180-200 градусів. Але ці цифри індивідуальні для різних моделей духових шаф. Так само як і час приготування бісквіта. Краще перевіряти готовність коржа дерев’яною шпажкою або зубочисткою, але не раніше, ніж через півгодини. В іншому випадку, від частого відкривання дверцят духовки, бісквіт може не піднятися.
Торт чорний принц відеорецепт
Через:
dinne.ru
Джерело:
ереклад Denzhyttya
Позначки