Печінкові міні-тортики: бюджетно, смачно і красиво

Вже багато років поспіль  я готую подібний печінковий тортик. Цей рецепт начинкою з овочів, яка відмінно просочує коржі, роблячи їх ніжними і смачними, мені подобається найбільше. І ще його дуже зручно подавати саме в вигляді невеликих тортиків.

Такі маленькі печінкові тортики можна приготувати, змінюючи при цьому смак готового виробу, з будь-якої печінки. Печінкові міні-тортики володіють прекрасними смаком, а часу на їх приготування йде дуже мало. Порціонна страва виходить ніжною, ситною і прекрасно підходить навіть для святкового столу.

Інгредієнти:

(Виходить 8 міні-тортиків з 24 коржів)

  • 500 грам печінки
  • два свіжих курячих яйця
  • 1-2 столові ложки сметани
  • дві столові ложки пшеничного борошна
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком
  • рафінована соняшникова олія – для смаження

Для начинки

  • дві середні головки ріпчастої цибулі
  • 3 моркви середнього розміру
  • 150 грам майонезу або соусу
  • пучок будь-якої зелені
  • два жовтки (для прикраси)
  • ягоди калини – для прикраси

Приготування:

  1. Свинячу або курячу печінку подрібнюємо будь-яким зручним методом: в блендері або на м’ясорубці.
  2. У печінковий фарш вбиваємо одне свіже куряче яйце, солимо і перчимо до смаку, ретельно перемішуємо.
  3. Для того, щоб фарш був ніжнішим, додаємо сметану (краще використовувати густу сметану, жирністю більше 20%, вона не така кисла) і знову все перемішуємо.
  4. В останню чергу всипаємо борошно пшеничне, розмішуємо – і тісто для оладок з печінки готове.
  5. На розігріту сковороду наливаємо трохи олії без запаху, викладаємо по одній столовій ложці тіста, акуратно розрівнюємо його і випікаємо тонкі коржі. Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору: досить буде по одній хвилині на кожну сторону.
  6. Викладаємо коржі на дошку, застелену паперовим рушником: воно вбере зайвий жир.
  7. Для начинки необхідно буде обсмажити дрібно нарізану цибулю і натерту на дрібній тертці моркву на сковороді, з невеликою кількістю олії.
  8. Пучок зеленого кропу (або будь-який інший зелені) дрібно січемо ножем.
  9. Кожну оладку змащуємо майонезом (або будь-яким іншим соусом), викладаємо трохи обсмажених (і охолоджених) овочів, посипаємо все зеленню.
  10. Другий корж змащуємо майонезом, перевертаємо і кладемо змащеною стороною вниз на перший. Далі продовжуємо формувати торт в такому ж порядку: з трьох шарів.
  11. На останній корж також викладаємо начинку, посипаємо зеленню і прикрашаємо тертим на дрібній тертці жовтком. Зверху можна викласти ягоди горобини або журавлини.

Готовим  тортикам даємо час просочитися (приблизно дві години) і подаємо на стіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: