Салат «Шахтарський» – мінімум продуктів і так ситно

Смачний і ситний салат з м’ясом індички і маринованими огірочками.

Інгредієнти:

  • відварна індичка, 300 г;
  • огірки корнішони або просто мариновані, 8 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • часник, 2 зубчики;
  • олія соняшникова, 100 мл;
  • лавровий лист, 4 шт;
  • перець горошок, половина ч.л.

Приготування:

  1. М’ясо ви можете брати будь-яке, просто відваріть його в підсоленій воді зі спеціями. Остуджуємо і дрібно ріжемо.
  2. Ємність для салату беріть з кришкою, салат будемо настоювати.
  3. Огірки ріжемо тонкою соломкою.
  4. Цибулю ріжемо тонкими четвертинками. Цибулю трохи віджимаємо, щоб вона в салаті пустила сік.
  5. Нагріваємо олію з лавровим листом, перцем горошком, розчавленим часником. Смажимо 2 хвилини і знімаємо з плити.
  6. Салат змішуємо і поливаємо олією гарячою, прибравши всі спеції.
  7. Перемішуємо салат з олією, залишаємо охолоджуватися.
  8. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на ніч.
  9. За бажанням можете ще додати свіжого часнику дрібно подрібненого.
  10. Кількість салату – 2 порції, тому для святкового столу беріть продуктів більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: