Торт на швидку руку «Карамельна мулатка».
від Denzhyttya
7 Грудня, 2020
Цей торт на швидку руку називається «Карамельна мулатка». У ньому немає смакових добавок, неякісних продуктів, штучного крему. Випічка справжня, якісна – шоколадний торт настільки смачний, що просто не передати словами. У десерті чудове поєднання соковитого бісквіта на сметані і крему (його можна зробити, як на основі сметани, так і використовуючи вершкове масло). Такий торт – це відмінний варіант десерту для святкового застілля і для дитячого свята.
Інгредієнти
- 200 гр пшеничного борошна;
- 200 гр цукру;
- 2 ст. ложки порошку какао;
- 3 свіжих курячих яйця;
- 200 гр сметани жирністю 15%;
- 2 ч. ложки розпушувача.
Для крему
- 300 гр. сметани жирністю 20%;
- 300 гр. вареного згущеного молока;
- молочний шоколад – для прикраси.
Приготування
- У миску просіваємо пшеничне борошно разом з какао порошком, додаємо до них розпушувач і перемішуємо лопаткою або ложкою.
- У глибокий посуд вбиваємо свіжі курячі яйця, додаємо цукровий пісок і збиваємо все міксером.
- Як тільки маса стане однорідною, починаємо додавати порціями сухі інгредієнти, не зупиняючи збивання.
- Тісто буде готовим, коли маса стане однорідною.
- Круглу форму (у мене роз’ємна форма діаметром 22 сантиметри) або будь-яку іншу застилаємо пергаментним папером (дно). Виливаємо тісто.
- Відправляємо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин.
- Чим менше діаметр форми, тим більше буде потрібно часу. Готовність, як завжди, перевіряємо дерев’яною шпажкою.
- Корж повністю охолоджуємо, знімаємо шапку, що залишився бісквіт розрізаємо на дві частини.
- Густу сметану відправляємо в чашу міксера, додаємо варене згущене молоко, збиваємо міксером або перемішуємо до однорідності ложкою.
- Порада. Сметану для крему потрібно заздалегідь перекласти в марлю, зав’язати, помістити в друшляк і залишити на 4 і більше годин.
- Якщо у вас немає на це часу, то замініть сметану м’яким вершковим маслом. Тільки масла треба буде взяти 150 грам, а згущеного молока 350 грам.
Пропоную вам ще один варіант крему для цього торта.
- Сметанно-шоколадний крем: 250 мілілітрів вершків (жирністю 25%) виливаємо в каструлю, додаємо 50 мілілітрів світлого меду і доводимо до кипіння.
- Потім додаємо 200 грам гіркого шоколаду, поламаного на шматочки. Все добре перемішуємо, відразу знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодження. Потім відправляємо в холодильник.
Збираємо торт на плоскому блюді.
- Викладаємо перший корж, покриваємо його кремом: знадобиться трохи більше половини від загальної маси.
- Накриваємо його другим коржем і змащуємо з усіх боків кремом, що залишився.
- З шапки робимо крихту (подрібнюємо ножем або в блендері), посипаємо нею боки торта.
- Верх торта прикрашаємо шоколадом: його треба просто порубати ножем.
- Відправляємо торт в холодильник: найкраще залишити його на ніч.
- Поєднання шоколадного коржа і наповненого сонцем крему, надають торту просто дивовижний смак.
Як ви могли помітити, приготувати десерт в домашніх умовах можна дуже просто і швидко.
Смачного!
Позначки