Смачні часникові булочки-пампушки
від Denzhyttya
7 Лютого, 2021
Це відмінна заміна хліба, тільки набагато смачніше, та й готуються вони дуже просто.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 500 г
- Пресовані дріжджі – 20 г
- Сіль – 0.5 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Рослинне масло – 50 мл
- Тепла вода – 300 мл
- Зелень – 1 невеликий пучок
- Часник – 2-3 зубчики
- Вершкове масло – 10 г
Приготування:
- Змішуємо просіяне борошно (200 г) з дріжджами, теплою водою і цукром. Накриваємо кришкою і залишаємо на 30-40 хвилин.
- Додаємо масло і сіль. Потім поступово додаємо решту просіяне борошно. Замішуємо тісто протягом 10-15 хвилин. Тісто має вийти м’яким і податливим.
- Готове тісто скачуємо в кулю і накриваємо кухонним рушником. Ми залишаємо в теплому місці.
- Коли тісто збільшиться в 2 рази, викладаємо його на робочу поверхню, формуємо одну кулю.
- Форму для випікання добре змащуємо вершковим маслом.
- Готове тісто ділимо на 2 частини з кожної розгортаємо прямокутник, звертаємо в рулет і відрізаємо по невеликому шматочку.
- Вмочуємо кожну булочку в суміш з рубаної зелені, часнику і рослинного масла.
- Викладаємо булочки в підготовлену форму.
- Накриваємо форму з тістом харчовою плівкою і залишаємо на 60-90 хвилин.
- Потім ставимо в розігріту до 210 С духовку приблизно на 30 хвилин, до готовності і апетитної золотистої скоринки на поверхні пампушок. Даємо пампушкам трохи охолонути у формі, потім дістаємо їх і подаємо до столу.
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya