Ситні салати на святковий стіл
від Denzhyttya
12 Грудня, 2020
Салат виходить дуже смачним і ситним – в його склад входять грибочки і куряче м’ясо.
Салат «Червона шапочка»
Інгредієнти:
- грудка куряча, 300 г
- печериці, 300 г
- яйця, 3 шт
- помідори, 2 шт
- цибуля, 1 шт
- плавлений сирок, 2 – 3 шт
- сіль і перець за смаком, олія для обсмажування
Приготування:
- Печериці ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на сухій сковороді до тих пір, поки не випаруватися рідина. Потім вливаємо олію, сіль і перець і обсмажуємо гриби до рум’яної. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб позбавити гриби від зайвого масла.
- Цибулю ріжемо кубиками і маринуємо в 1 ч.л. цукру і половині ч.л. солі, 1 ст.л. оцту і заливаємо окропом. Ми залишаємо настоятися цибулю (поки повністю не охолоне) і потім зливаємо маринад.
- Нарізаємо шматочками куряче відварне м’ясо, помідори і варені яйця.
- Збираємо салат в рознімної формі. Викладаємо шар курки, змащуємо майонезом, цибуля, смажені гриби, майонез, яйця, майонез і натираємо плавлений сир, майонез і помідори.
- Щоб плавлений сир добре натирався, покладіть його в морозилку на 30 хвилин. При викладенні помідор, стежте, щоб сік не потрапляв в салат. Ставимо на 1 годину в холодильник.
Салат «Корель»
Дуже цікавий салат з яловичиною, готується просто і швидко. Салат виходить ситним з приємною кислинкою.
Інгредієнти:
- яловичина, 400 г
- буряк, 400 г
- картопля, 400 г
- морква корейська, 300г
- яблуко, 1 шт
- сіль за смаком
- майонез, 250 г
- зелень
Приготування:
- Відварюємо всі овочі. М’ясо також варимо в підсоленій воді. Можна додати і спеції, щоб м’ясо мало пікантний смак.
- Очищаємо овочі і разом з яблуком, тремо на крупній тертці, кожен в окрему ємність.
- М’ясо ріжемо соломкою.
- Формуємо шарами салат, кожен шар покриваємо сіточкою з майонезу.
- Перший шар – м’ясний, потім яблучний, овочі в довільному порядку, корейська морква. Зверху також змащуємо майонезом і прикрашаємо рубаною зеленню.
- Поставте салат на годину в холодильник щоб він добре просочився і можна подавати до столу.
Яблуко вибирайте кисло-солодке, щоб воно створювало деякий контраст між іншими смаками.
За смаком також соліть овочі.
Майонез краще брати домашній.
Салат «Найситніший»
Дуже простий, але дуже святковий салат.
Інгредієнти:
- сир твердий, 170 г
- грудка куряча, 300 г
- яйця, 3 шт
- кукурудза консервована, 120 г
- майонез, 120 м
приготування:
- Грудку відварюємо у воді з сіллю і улюбленими спеціями, які ви використовуєте для приготування курячого м’яса.
- Яйця також відварюємо.
- Сир рубаємо на невеликі шматочки. Остигнуло м’ясо також ріжемо на шматочки або порвіть руками на невеликі волокна.
- Яйця ріжемо кубиками.
- Змішуємо всі продукти з майонезом і красиво викладаємо в салатник.
- Урізноманітнити смак салату вам допоможуть консервовані шматочки ананасів – салат вийде дуже оригінальним і цікавим, обов’язково сподобається вашим гостям.
Салат «Загадка для гостей»
Печінка – це дуже ситний продукт, який до того ж, і дуже корисний.
Інгредієнти:
- сердечка курячі, 500 г
- печінка куряча, 500 г
- цибуля, 3 шт
- сіль, перець, цукор, лимон, майонез
приготування:
- У різних каструлях варимо сердечка і печінку: як тільки продукт закипає, кипить 2 – 3 хвилини, знімаємо з вогню і зливаємо воду.
- Заливаємо нову і варимо вже протягом 1 години. Не забудьте посолити воду, а в сердечка, додайте лавровий лист.
- Коли продукти охолонуть, ріжемо їх соломкою, цибулю нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями.
- Цибулю маринуємо, змішавши дрібку солі, чайну ложку цукру, трохи перцю і соком половини лимона, парою ложок води. Ми залишаємо цибулю маринуватися на 1 годину.
- Віджимаємо цибулю і змішуємо її з сердечками і печінкою, заправляємо майонезом.
- Дуже смачно виходить, якщо ви додасте обсмажені печериці: ріжемо гриби на шматочки, обсмажити на олії до того моменту, поки не випарувалася вся рідина. Викладаємо на паперові рушники, щоб вони ввібрали надлишки масла, охолоджуємо і змішуємо з іншими інгредієнтами. Додайте рубаний кріп.
Для тих, хто любить контраст, можна додати пару столових ложок консервованого ананаса кубиками. Дуже смачний салат . Рекомендую приготувати .
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya