Ситні салати на святковий стіл

Салат виходить дуже смачним і ситним – в його склад входять грибочки і куряче м’ясо.

Салат «Червона шапочка»

Інгредієнти:

  • грудка куряча, 300 г
  • печериці, 300 г
  • яйця, 3 шт
  • помідори, 2 шт
  • цибуля, 1 шт
  • плавлений сирок, 2 – 3 шт
  • сіль і перець за смаком, олія для обсмажування

Приготування:

  1. Печериці ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на сухій сковороді до тих пір, поки не випаруватися рідина. Потім вливаємо олію, сіль і перець і обсмажуємо гриби до рум’яної. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб позбавити гриби від зайвого масла.
  2. Цибулю ріжемо кубиками і маринуємо в 1 ч.л. цукру і половині ч.л. солі, 1 ст.л. оцту і заливаємо окропом. Ми залишаємо настоятися цибулю (поки повністю не охолоне) і потім зливаємо маринад.
  3. Нарізаємо шматочками куряче відварне м’ясо, помідори і варені яйця.
  4. Збираємо салат в рознімної формі. Викладаємо шар курки, змащуємо майонезом, цибуля, смажені гриби, майонез, яйця, майонез і натираємо плавлений сир, майонез і помідори.
  5. Щоб плавлений сир добре натирався, покладіть його в морозилку на 30 хвилин. При викладенні помідор, стежте, щоб сік не потрапляв в салат. Ставимо на 1 годину в холодильник.

Салат «Корель»

Дуже цікавий салат з яловичиною, готується просто і швидко. Салат виходить ситним з приємною кислинкою.

Інгредієнти:

  • яловичина, 400 г
  • буряк, 400 г
  • картопля, 400 г
  • морква корейська, 300г
  • яблуко, 1 шт
  • сіль за смаком
  • майонез, 250 г
  • зелень

Приготування:

  1. Відварюємо всі овочі. М’ясо також варимо в підсоленій воді. Можна додати і спеції, щоб м’ясо мало пікантний смак.
  2. Очищаємо овочі і разом з яблуком, тремо на крупній тертці, кожен в окрему ємність.
  3. М’ясо ріжемо соломкою.
  4. Формуємо шарами салат, кожен шар покриваємо сіточкою з майонезу.
  5. Перший шар – м’ясний, потім яблучний, овочі в довільному порядку, корейська морква. Зверху також змащуємо майонезом і прикрашаємо рубаною зеленню.
  6. Поставте салат на годину в холодильник щоб він добре просочився і можна подавати до столу.

Яблуко вибирайте кисло-солодке, щоб воно створювало деякий контраст між іншими смаками.

За смаком також соліть овочі.

Майонез краще брати домашній.

Салат «Найситніший»

Дуже простий, але дуже святковий салат.

Інгредієнти:

  • сир твердий, 170 г
  • грудка куряча, 300 г
  • яйця, 3 шт
  • кукурудза консервована, 120 г
  • майонез, 120 м

приготування:

  1. Грудку відварюємо у воді з сіллю і улюбленими спеціями, які ви використовуєте для приготування курячого м’яса.
  2. Яйця також відварюємо.
  3. Сир рубаємо на невеликі шматочки. Остигнуло м’ясо також ріжемо на шматочки або порвіть руками на невеликі волокна.
  4. Яйця ріжемо кубиками.
  5. Змішуємо всі продукти з майонезом і красиво викладаємо в салатник.
  6. Урізноманітнити смак салату вам допоможуть консервовані шматочки ананасів – салат вийде дуже оригінальним і цікавим, обов’язково сподобається вашим гостям.

Салат «Загадка для гостей»

Печінка – це дуже ситний продукт, який до того ж, і дуже корисний.

Інгредієнти:

  • сердечка курячі, 500 г
  • печінка куряча, 500 г
  • цибуля, 3 шт
  • сіль, перець, цукор, лимон, майонез

приготування:

  1. У різних каструлях варимо сердечка і печінку: як тільки продукт закипає, кипить 2 – 3 хвилини, знімаємо з вогню і зливаємо воду.
  2. Заливаємо нову і варимо вже протягом 1 години. Не забудьте посолити воду, а в сердечка, додайте лавровий лист.
  3. Коли продукти охолонуть, ріжемо їх соломкою, цибулю нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями.
  4. Цибулю маринуємо, змішавши дрібку солі, чайну ложку цукру, трохи перцю і соком половини лимона, парою ложок води. Ми залишаємо цибулю маринуватися на 1 годину.
  5. Віджимаємо цибулю і змішуємо її з сердечками і печінкою, заправляємо майонезом.
  6. Дуже смачно виходить, якщо ви додасте обсмажені печериці: ріжемо гриби на шматочки, обсмажити на олії до того моменту, поки не випарувалася вся рідина. Викладаємо на паперові рушники, щоб вони ввібрали надлишки масла, охолоджуємо і змішуємо з іншими інгредієнтами. Додайте рубаний кріп.

Для тих, хто любить контраст, можна додати пару столових ложок консервованого ананаса кубиками. Дуже смачний салат . Рекомендую приготувати .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: