Смачне домашнє печиво: 4 рецепта приготування

Італійське печиво з яблуками і горіхами

Печиво виходить м’яким і просоченим всередині, а зовні – рум’яна, хрустка скоринка.

Інгредієнти:

  • яблука, 2 шт
  • горіхи волоські, 30 г
  • борошно, 280 г
  • цукор, 100 г
  • яйця, 2 шт
  • масло вершкове, 100 г
  • розпушувач, 10 г
  • сіль щіпка
  • ванільний цукор, пакетик

Приготування:

  1. Розм’якшує вершкове масло при кімнатній температурі.
  2. Яйця з’єднуємо з дрібкою солі і збиваємо до пишності, потім поступово вводимо цукор і збиваємо масу до густої і стійкою піни.
  3. Додаємо розм’якшене масло і збиваємо до однорідності.
  4. Борошно з’єднуємо з розпушувачем, просіваємо і частинами вводимо в масу, перемішуючи.
  5. Вимішуємо м’яке тісто, повинно бути трохи в’язким і густим.
  6. Яблука чистимо від шкірки і ріжемо дрібними кубиками, горіхи подрібнюємо на шматочки блендером або качалкою.
  7. Змішуємо тісто з яблучними кубиками і горіхами.
  8. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо столовою ложкою тісто, залишаючи між печивом відстань.
  9. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо печиво 20 хвилин.
  10. Можна присипати цукровою пудрою.

Печиво з повидлом «Хвилинка»

Печиво виходить м’яким і ніжним, дуже смачним. Можна готувати з  різною солодкою начинкою.

Інгредієнти:

  • борошно, 200 г
  • масло вершкове або маргарин, 200 г
  • сметана густа, 6 ст.л
  • сіль щіпка
  • варення, джем або повидло

Приготування:

  1. Масло охолоджуємо в морозильній камері.
  2. Борошно просіваємо в ємність і натираємо в неї масло або маргарин на крупній тертці, перетираємо руками в крихту.
  3. Додаємо сметану і дрібку солі, вимішуємо швидко тісто.
  4. Стіл присипаємо борошном і розгортаємо пласт тіста, який ріжемо на квадратики.
  5. В середину кожного викладаємо по ложці начинки і защипуємо два протилежних краї тіста.
  6. Печиво викладаємо на застелене пергаментом деко.
  7. Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо печиво до рум’яності.
  8. Можна посипати цукровою пудрою.

Печиво «Сирне»

Дуже швидко готується і виходить дуже смачно. З найпростіших продуктів.

Інгредієнти:

  • кефір, 200 мл
  • сода і сіль по 0.5 ч.л
  • цукор, 1 ч.л
  • олія рослинна, 2 ст.л
  • сир, 120 г
  • борошно, 250 м

Приготування:

  1. Кефір з’єднуємо з содою і залишаємо на 5 хвилин.
  2. Вливаємо олію, сіль і цукор, тертий на дрібній тертці сир, перемішуємо.
  3. Борошно просіваємо і частинами всипаємо в масу, вимішуємо тісто.
  4. Робочу поверхню посипаємо борошном, викладаємо тісто, ділимо на 2 частини і кожну скачуємо в ковбаску, загортаємо їх плівкою і відправляємо в морозильну камеру на 30 хвилин.
  5. Ріжемо ковбаску на кружечки товщиною 1 см, викладаємо на застелене пергаментом деко.
  6. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо печиво 20 хвилин.

Низькокалорійне сирне печиво з яблуками!

Таке печиво готується без яєць і масла, виходять вони м’якими і дуже смачними.

Інгредієнти:

  • сир, 250 г
  • кефір або йогурт натуральний, 100 г
  • борошно, 250 г
  • яблука, 1 – 2 шт
  • цукор, 10 ч.л
  • пудра цукрова і кориця на смак
  • сіль, половина ч.л

Приготування:

  1. Борошно просіваємо, яблука очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими часточками.
  2. Сир перетираємо блендером, якщо він у вас сухуватий, разом з цукром і сіллю. Якщо немає блендера, перемішуємо все виделкою.
  3. Додаємо кефір або йогурт, всипаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто.
  4. Робочу поверхню посипаємо борошном і розгортаємо тісто тонким шаром, вирізаємо квадратики.
  5. В середину кожного квадратика кладемо часточки яблук, посипаємо цукром з корицею і защипуємо краю у вигляді рулетика.
  6. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо печиво.
  7. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 15 – 20 хвилин до золотистого кольору.
  8. Готове печиво можна посипати цукровою пудрою.

PS. Яблучну начинку ви можете замінити сирною, взяти будь-які ягоди і шматочки фруктів на свій смак, відмінно підходить макова начинка, сухофрукти.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: