Закуски і салати на святковий стіл
Абсолютний хіт і новинка! Незрівнянна закуска на святковий стіл!
Оселедцеві тортики
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 2 шт.
- Вершковий сир – 100 гр
- Крабові палички – 200 гр
- Цибуля – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Зелена цибуля – пучок
- Фісташки – 50 гр
- Вершкове масло – 3 столові ложки
- Майонез – 1 ст.ложки
- Білий хліб для тостів – 6 скибочок
- Оливки – для прикраси
Приготування:
Крок 1. Для оселедцевої начинки: філе оселедця дрібно нарізати, цибулю дрібно нашаткувати, очистити яблуко від шкірки і серцевини, натерти на крупній тертці. Все змішати з майонезом.
Крок 2 .Крабові палички дрібно нарізати, змішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею і обсмажити на сковороді на вершковому маслі, остудити.
Крок 3 .Далі 2 скибочки хліба для тостів (без скоринки) намазати оселедцевою начинкою, 2 скибочки крабовою начинкою, скибочки хліба з начинками з’єднати, зверху накрити скибочками хліба, отримані тортики обмазати вершковим сиром.
Крок 4 .Фісташки подрібнити і обсипати обмазані боки тортиків.
Крок 5 Поставити закуску оселедцеві тортики в холодильник на 30 хвилин, потім тортики розрізати кожен на 3 частини, прикрасити маслом і оливками.
Смачного!
Салат з печінки тріски з чорносливом
Простота у виконанні салату з печінкою тріски і з чорносливом порадує будь-яку господиню.
Його ніжність і дивовижний смак обов’язково по достоїнству оцінять навіть найвибагливіші гості.
Інгредієнти:
- картопля 2 шт.
- печінка тріски 1 банка
- цибуля ріпчаста 1шт.
- морква 1 шт.
- чорнослив 100 гр
- яйця 3 шт.
- майонез 250 гр
Приготування:
- Картоплю відварити в мундирі, очистити, натерти на крупній тертці.
- Яйця і моркву зварити, моркву і білки натерти на крупній тертці, жовтки натерти на дрібній тертці.
- Чорнослив замочити, щоб став м’яким, дрібно нарізати.
- Печінку тріски розім’яти виделкою.
- Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, обдати окропом.
Салат викладаємо в кільце діаметром 17 см шарами:
- картопля
- печінка тріски
- ріпчаста цибуля
- чорнослив
- жовток
- білок
- морква
Всі шари промазати майонезом. Прикрасити.
Рафаелки закусочні
Інгредієнти:
- Сирок плавлений – 1 шт
- Яйце куряче – 2 шт
- Часник – 4 зубки
- Крабові палички – 3 палички
Приготування:
- Візьміть 1 плавлений сирок, 2 варених яйця, 4 великих зубчики часнику і 3 крабові палички. Це з розрахунку на 12-15 рафаелок. Сирок, часник і яйця потерти на дрібну тертку і заправити майонезом.
- Скачати кульки розміром з цукерку Рафаелло і обваляти в тертих крабових паличках. Прикрасити зеленою цибулею.
- Так само їх можна обваляти в натертому жовтку або дрібно нарізаному кропі і вони стануть схожі на ялинкові іграшки. Загалом політ фантазії безмежний.
Приємного смаку і веселих свят!
Смачного!
Гриби, які я готую на кожне свято. Всі в захваті від них.
Такі грибочки можна сміливо готувати на кожне свято і ваші гості будуть від них в захваті!
Гриби виходять соковитими, пікантними і неймовірно смачними.
Їх обов’язково варто поставити на святковий стіл, адже вони будуть набагато смачніше магазинних.
А ще такі грибочки можна додавати в салати або різні страви.
Інгредієнти:
- 1 кілограм грибів (можна шампіньйони)
- 200 грам рослинного масла
- 100 грам оцту 9%
- 2 чайні ложки солі
- 4 чайні ложки цукру
- 9 зубчиків часнику
- 3 лаврові листки
- 20 штук перцю горошком
Приготування:
- Гриби промиваємо і перекладаємо в каструлю. Додаємо до них сіль, цукор і оцет.
- А також рослинну олію, чорний перець горошком, лавровий лист і часник, пропущений через прес. Все ретельно перемішуємо.
- Каструлю ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім відварюємо гриби на повільному вогні протягом 4 хвилин.
- Через відведений час каструлю знімаємо з плити, гриби накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.
- Підготовлені грибочки перекладаємо в миску, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 2 години.
- Через відведений час гриби готові, їх можна подавати до столу.
Смачного!
Салат “Нісуаз» родом з Франції
Салат “Нісуаз» родом з Франції . А вишуканий смак припав до душі жителям і інших країн . Цей салат користується великою популярністю і його подають у всіх ресторанах Франції і не тільки.У кожного кухаря є свої секрети приготування цього салату, але тут представлений класичний рецепт приготування.
Інгредієнти:
- Тунець (консерви в маслі) – 140 гр
- Маслини великі – 10 шт.
- Стручкова квасоля -200 гр
- Анчоуси -8 шт.
- Яйце куряче -2 шт. або перепелине – 4 шт
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Часник – 2 зубки.
- Оливкова олія – 8 ст.л.
- Оцет винний – 1.5 ст.ложки.
- Зелень – базилік обов’язково, можна петрушку і кріп.
Приготування:
- Готуємо всі необхідні продукти
- Робимо заправку для салату . В глибоку чашку наливаємо 1,5 столові ложки винного оцту. Додаємо 7 ст. ложок оливкової олії, один зубчик розчавленого і потім дрібно порізаного часнику . Тепер додаємо до них ті компоненти, які додадуть букет смаку та аромату майбутнього салату. Я пропоную використовувати перець чорний свіжозмелений, листочки базиліка . Додаємо сіль і прибираємо в сторону.
- Стручкову квасолю кидаємо в киплячу, підсолену воду і варимо на слабкому вогні протягом 5 хв. Щоб зберегти яскравий зелений колір квасолі, потрібно її вже готову облити холодною водою. Для цього відварену квасолю відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.
- У сковороду вливаємо 1 ст. ложку масла і викладаємо туди відварену квасолю разом з нарізаним зубчиком часнику. Обсмажуємо хвилинку, для аромату.
- Помідори і варені яйця краще нарізати однаковим способом, наприклад, четвертинками. Маслини ріжемо навпіл.
- Збираємо салат. Способів збірки два: можна викласти салат шарами на попередньо викладені на дно тарілки листя зеленого салату . Шари викладаються так: небагато тонко нарізаної ріпчастої цибулі, квасоля, консервований тунець, попередньо розім’ятий виделкою, далі часточки помідорів і яєць. Зверху викладаємо декілька філе анчоусів. Кожен шар при цьому поливати салатною заправкою. Виходить салатна гірка.
А можна всі інгредієнти змішати і залити соусом. а потім викласти в глибоку салатницю.
Смачного!
Закуска з маринованими опеньками
Я навіть не знаю, що може бути краще!
Інгредієнти:
- вафельні кошики – 1 упаковка
- мариновані опеньки – 100 гр.
- плавлений сир – 2 шт.
- яйця варені – 5 шт.
- часник – 2 зубчики
- майонез – 1 ст. ложка
Приготування:
- Мариновані гриби нарізаємо дрібно.
- Відокремлюємо жовтки від білків і натираємо на середню тертку білки і додаємо до грибів.
- Часник пропускаємо через прес.
- Натираємо плавлені сирки на середній терці.
- Заправляємо все майонезом і добре перемішуємо.
- Викладаємо натерті на середній тертці жовтки в глибоку тарілку.
- Робимо з сирної маси невеликі кульки, обкачуємо в жовтках і кладемо в кошик.
- Прикрашаємо солоним арахісом і подаємо до столу.
Смачного!
М’ясний салат «Купецький» – ситний і дуже смачний
М’ясний салат «Купецький» виходить ситним, смачним, з легкою пікантністю маринованої цибулі. Така закуска прикрасить будь-який святковий стіл! Замість свинини можна взяти будь-яке м’ясо! Головне, відварити його у смачному і ароматному бульйоні!
Замість обсмаженої моркви можна взяти моркву, приготовлену по-корейськи: смак буде пікантнішим. Салатик чудово підійде і для святкового столу і з успіхом урізноманітнює повсякденне меню.
Інгредієнти:
- свинина – 400 грам,
- морква (велика) – 1 штука,
- горошок (консервований) – 0,5 банки (200 грам),
- ріпчаста цибуля – 1 штука,
- майонез – 3 столових ложки,
- олія соняшникова,
- сіль перець.
для маринаду
- цукор – 1,5 столових ложки,
- сіль – 0,5 чайної ложки,
- оцет 9% – 3 столових ложки,
- вода – 100 мілілітрів.
Приготування:
- Маринуємо цибулю. Нарізаємо очищену від лушпиння цибулю півкільцями, перекладаємо в миску.
- До цибулі додаємо цукор, сіль, холодну кип’ячену воду, оцет, перемішуємо і залишаємо на 20-25 хвилин.
- Моркву тремо на тертці корейської, викладаємо її на розігріту сковороду, обсмажуємо в невеликій кількості рослинного масла.
- Обсмажуємо моркву 2-3 хвилини, додаємо перець, перемішуємо, знімаємо з вогню і даємо охолонути.
- Шматок свинини відварюємо в солоній воді: з лавровим листом і перцем – до готовності.
- Порада. Бульйон виходить красивим і ароматним: використовуйте його для приготування перших страв.
- М’ясо нарізаємо невеликими кубиками.
- У салатник кладемо м’ясо, моркву, зелений горошок, цибулю без маринаду.
- Додаємо майонез, солимо за смаком, перемішуємо.
- Даємо постояти салату 30 хвилин – і подаємо до столу.
Смачного!
Курячий салат з виноградом і волоськими горіхами
Дуже смачний і пікантний салат. Для любителів незвичайних поєднань смаку.
Інгредієнти:
- 2 курячі грудки
- 2 стебла селери
- 1 невелике гроно червоного винограду без кісточок
- 1 жменя порубаних волоських горіхів
- майонез за смаком
- 1 ст. ложка дрібно порізаними ріпчастої цибулі
- Сік 1/2 лимона
- Сіль і перець – за смаком
Приготування:
- Спочатку відваріть курячі грудки .
- Потім дістаньте з каструлі і дайте охолонути протягом декількох хвилин. Далі наріжте на невеликі кубики.
- Селеру наріжте невеликими кубиками. Наріжте цибулю і додайте в миску з салатом. Виноград наріжте невеликими кільцями.
- Додайте в миску з іншими інгредієнтами салату волоські горіхи.
- Додайте майонез до салату. Вибирайте будь-який майонез на ваш смак.
- Вичавіть половинку лимона. Додайте сіль і перець за смаком, і перемішайте.
Смачного!
Святковий салат
Ви будете просто в захваті від його смаку! Салат виходить ніжним, соковитим і дуже смачним! Такий салат буде чудовою прикрасою будь-якого святкового столу.
Інгредієнти:
- 800 гр. будь-якої печінки;
- 300 гр. моркви по-корейськи;
- 5 варених круто яєць;
- 1 зубчик часнику;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 20 г цукру;
- 15 мл. 9% оцту;
- 100 мл. холодної звичайної води;
- кріп для прикраси;
- майонез;
- сіль,
- перець чорний мелений за смаком.
Докладний рецепт приготування дивіться у відео нижче.