Закуски і салати на святковий стіл

Абсолютний хіт і новинка! Незрівнянна закуска на святковий стіл!

Оселедцеві тортики

Інгредієнти:

  • Філе оселедця – 2 шт.
  • Вершковий сир – 100 гр
  • Крабові палички – 200 гр
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Зелена цибуля – пучок
  • Фісташки – 50 гр
  • Вершкове масло – 3 столові ложки
  • Майонез – 1 ст.ложки
  • Білий хліб для тостів – 6 скибочок
  • Оливки – для прикраси

Приготування:

Крок 1. Для оселедцевої начинки: філе оселедця дрібно нарізати, цибулю дрібно нашаткувати, очистити яблуко від шкірки і серцевини, натерти на крупній тертці. Все змішати з майонезом.

Крок 2 .Крабові палички дрібно нарізати, змішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею і обсмажити на сковороді на вершковому маслі, остудити.

Крок 3 .Далі 2 скибочки хліба для тостів (без скоринки) намазати оселедцевою начинкою, 2 скибочки крабовою начинкою, скибочки хліба з начинками з’єднати, зверху накрити скибочками хліба, отримані тортики обмазати вершковим сиром.

Крок 4 .Фісташки подрібнити і обсипати обмазані боки тортиків.

Крок 5 Поставити закуску оселедцеві тортики в холодильник на 30 хвилин, потім тортики розрізати кожен на 3 частини, прикрасити маслом і оливками.

Смачного!

Салат з печінки тріски з чорносливом

Простота у виконанні салату з печінкою тріски і з чорносливом порадує будь-яку господиню.

Його ніжність і дивовижний смак обов’язково по достоїнству оцінять навіть найвибагливіші гості.

Інгредієнти:

  • картопля 2 шт.
  • печінка тріски 1 банка
  • цибуля ріпчаста 1шт.
  • морква 1 шт.
  • чорнослив 100 гр
  • яйця 3 шт.
  • майонез 250 гр

Приготування:

  1. Картоплю відварити в мундирі, очистити, натерти на крупній тертці.
  2. Яйця і моркву зварити, моркву і білки натерти на крупній тертці, жовтки натерти на дрібній тертці.
  3. Чорнослив замочити, щоб став м’яким, дрібно нарізати.
  4. Печінку тріски розім’яти виделкою.
  5. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, обдати окропом.

Салат викладаємо в кільце діаметром 17 см шарами:

  • картопля
  • печінка тріски
  • ріпчаста цибуля
  • чорнослив
  • жовток
  • білок
  • морква

Всі шари промазати майонезом. Прикрасити.

Рафаелки закусочні

Інгредієнти:

  • Сирок плавлений – 1 шт
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Часник – 4 зубки
  • Крабові палички – 3 палички

Приготування:

  1. Візьміть 1 плавлений сирок, 2 варених яйця, 4 великих зубчики часнику і 3 крабові палички. Це з розрахунку на 12-15 рафаелок. Сирок, часник і яйця потерти  на дрібну тертку і заправити майонезом.
  2. Скачати кульки розміром з цукерку Рафаелло і обваляти в тертих крабових паличках. Прикрасити зеленою цибулею.
  3. Так само їх можна обваляти в натертому жовтку або дрібно нарізаному кропі і вони стануть схожі на ялинкові іграшки. Загалом політ фантазії безмежний.

Приємного смаку і веселих свят!

Смачного!

Гриби, які я готую на кожне свято. Всі в захваті від них.

Такі грибочки можна сміливо готувати на кожне свято і ваші гості будуть від них в захваті!

Гриби виходять соковитими, пікантними і неймовірно смачними.

Їх обов’язково варто поставити на святковий стіл, адже вони будуть набагато смачніше магазинних.

А ще такі грибочки можна додавати в салати або різні страви.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм грибів (можна шампіньйони)
  • 200 грам рослинного масла
  • 100 грам оцту 9%
  • 2 чайні ложки солі
  • 4 чайні ложки цукру
  • 9 зубчиків часнику
  • 3 лаврові листки
  • 20 штук перцю горошком

Приготування:

  1. Гриби промиваємо і перекладаємо в каструлю. Додаємо до них сіль, цукор і оцет.
  2. А також рослинну олію, чорний перець горошком, лавровий лист і часник, пропущений через прес. Все ретельно перемішуємо.
  3. Каструлю ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім відварюємо гриби на повільному вогні протягом 4 хвилин.
  4. Через відведений час каструлю знімаємо з плити, гриби накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.
  5. Підготовлені грибочки перекладаємо в миску, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 2 години.
  6. Через відведений час гриби готові, їх можна подавати до столу.

Смачного!

Салат “Нісуаз» родом з Франції

Салат “Нісуаз» родом з Франції . А вишуканий смак припав до душі жителям і інших країн . Цей салат користується великою популярністю і його подають у всіх ресторанах Франції і не тільки.У кожного кухаря є свої секрети приготування цього салату, але тут представлений класичний рецепт приготування.

Інгредієнти:

  • Тунець (консерви в маслі) – 140 гр
  • Маслини великі – 10 шт.
  • Стручкова квасоля -200 гр
  • Анчоуси -8 шт.
  • Яйце куряче -2 шт. або перепелине – 4 шт
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Часник – 2 зубки.
  • Оливкова олія – ​​8 ст.л.
  • Оцет винний – 1.5 ст.ложки.
  • Зелень – базилік обов’язково, можна петрушку і кріп.

Приготування:

  1. Готуємо всі необхідні продукти
  2. Робимо заправку для салату . В глибоку чашку наливаємо 1,5 столові ложки винного оцту. Додаємо 7 ст. ложок оливкової олії, один зубчик розчавленого і потім дрібно порізаного часнику . Тепер додаємо до них ті компоненти, які додадуть букет смаку та аромату майбутнього салату. Я пропоную використовувати перець чорний свіжозмелений, листочки базиліка . Додаємо сіль і прибираємо в сторону.
  3. Стручкову квасолю кидаємо в киплячу, підсолену воду і варимо на слабкому вогні протягом 5 хв. Щоб зберегти яскравий зелений колір квасолі, потрібно її вже готову облити холодною водою. Для цього відварену квасолю відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.
  4. У сковороду вливаємо 1 ст. ложку масла і викладаємо туди відварену квасолю разом з нарізаним зубчиком часнику. Обсмажуємо хвилинку, для  аромату.
  5. Помідори і варені яйця краще нарізати однаковим способом, наприклад, четвертинками. Маслини ріжемо навпіл.
  6. Збираємо салат. Способів збірки два: можна викласти салат шарами на попередньо викладені на дно тарілки листя зеленого салату . Шари викладаються так: небагато  тонко нарізаної ріпчастої цибулі, квасоля, консервований тунець, попередньо розім’ятий виделкою, далі часточки помідорів і яєць. Зверху викладаємо декілька філе анчоусів. Кожен шар при цьому поливати салатною заправкою. Виходить салатна гірка.

А можна всі інгредієнти змішати і залити соусом. а потім викласти в глибоку салатницю.

Смачного!

 Закуска з маринованими опеньками

Я навіть не знаю, що може бути краще!

Інгредієнти:

  • вафельні кошики – 1 упаковка
  • мариновані опеньки – 100 гр.
  • плавлений сир – 2 шт.
  • яйця варені – 5 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • майонез – 1 ст. ложка

Приготування:

  1. Мариновані гриби нарізаємо дрібно.
  2. Відокремлюємо жовтки від білків і натираємо на середню тертку білки і додаємо до грибів.
  3. Часник пропускаємо через прес.
  4. Натираємо плавлені сирки на середній терці.
  5. Заправляємо все майонезом і добре перемішуємо.
  6. Викладаємо натерті на середній тертці жовтки в глибоку тарілку.
  7. Робимо з сирної маси невеликі кульки, обкачуємо в жовтках і кладемо в кошик.
  8. Прикрашаємо солоним арахісом і подаємо до столу.

Смачного!

М’ясний салат «Купецький» – ситний і дуже смачний

М’ясний салат «Купецький» виходить ситним, смачним, з легкою пікантністю маринованої цибулі. Така закуска прикрасить будь-який святковий стіл! Замість свинини можна взяти будь-яке м’ясо! Головне, відварити його у смачному і ароматному бульйоні!

Замість обсмаженої моркви можна взяти моркву, приготовлену по-корейськи: смак буде пікантнішим. Салатик чудово підійде і для святкового столу і з успіхом урізноманітнює повсякденне меню.

Інгредієнти:

  • свинина – 400 грам,
  • морква (велика) – 1 штука,
  • горошок (консервований) – 0,5 банки (200 грам),
  • ріпчаста цибуля – 1 штука,
  • майонез – 3 столових ложки,
  • олія соняшникова,
  • сіль перець.

для маринаду

  • цукор – 1,5 столових ложки,
  • сіль – 0,5 чайної ложки,
  • оцет 9% – 3 столових ложки,
  • вода – 100 мілілітрів.

Приготування:

  1. Маринуємо цибулю. Нарізаємо очищену  від лушпиння цибулю півкільцями, перекладаємо в миску.
  2. До цибулі додаємо цукор, сіль, холодну кип’ячену воду, оцет, перемішуємо і залишаємо на 20-25 хвилин.
  3. Моркву тремо на тертці корейської, викладаємо її на розігріту сковороду, обсмажуємо в невеликій кількості рослинного масла.
  4. Обсмажуємо моркву 2-3 хвилини, додаємо перець, перемішуємо, знімаємо з вогню і даємо охолонути.
  5. Шматок свинини відварюємо в солоній воді: з лавровим листом і перцем – до готовності.
  6. Порада. Бульйон виходить красивим і ароматним: використовуйте його для приготування перших страв.
  7.  М’ясо нарізаємо невеликими кубиками.
  8. У салатник кладемо м’ясо, моркву, зелений горошок, цибулю без маринаду.
  9. Додаємо майонез, солимо за смаком, перемішуємо.
  10. Даємо постояти салату 30 хвилин – і подаємо до столу.

Смачного!

Курячий салат з виноградом і волоськими горіхами

Дуже смачний і пікантний салат. Для любителів незвичайних поєднань смаку.

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки
  • 2 стебла селери
  • 1 невелике гроно червоного винограду без кісточок
  • 1 жменя порубаних волоських горіхів
  • майонез за смаком
  • 1 ст. ложка дрібно порізаними ріпчастої цибулі
  • Сік 1/2 лимона
  • Сіль і перець – за смаком

Приготування:

  1. Спочатку відваріть курячі грудки .
  2. Потім дістаньте з каструлі і дайте охолонути протягом декількох хвилин. Далі наріжте на невеликі кубики.
  3. Селеру наріжте невеликими кубиками. Наріжте цибулю і додайте в миску з салатом. Виноград наріжте невеликими кільцями.
  4. Додайте в миску з іншими інгредієнтами салату волоські горіхи.
  5. Додайте майонез до салату. Вибирайте будь-який майонез на ваш смак.
  6. Вичавіть половинку лимона. Додайте сіль і перець за смаком, і перемішайте.

Смачного!

Святковий салат

Ви будете просто в захваті від його смаку! Салат виходить ніжним, соковитим і дуже смачним! Такий салат буде чудовою прикрасою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

  • 800 гр. будь-якої печінки;
  • 300 гр. моркви по-корейськи;
  • 5 варених круто яєць;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 20 г цукру;
  • 15 мл. 9% оцту;
  • 100 мл. холодної звичайної води;
  • кріп для прикраси;
  • майонез;
  • сіль,
  • перець чорний мелений за смаком.

Докладний рецепт приготування дивіться у відео нижче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: