Листкові салати на святковий стіл

Пропонуємо цікаву добірку салатів для святкового столу.

Для приготування салатів, вам знадобиться майонез. Рекомендуємо використовувати домашній майонез, адже це гарантія якості і просто смакота !

Салат “Водолій”

Салат Водолій буде доречний навіть на на святковому столі.

Інгредієнти:

  • консерви в маслі або у власному соку – одна баночка. Консерви можна взяти будь-які.
  • сир твердий – 100 грамів,
  • мариновані або солоні огірки маленькі – 7 штук. Якщо огірки середнього розміру, візьміть два або три огірка,
  • яйця курячі – три штуки,
  • авокадо – один плід,
  • цибуля зелена – один невеликий пучок,
  • часник – один зубець,
  • майонез для заправки – за потребою

Приготування:

  1. Для приготування салату “Водолій” рибні консерви перекласти в миску і розім’яти виделкою. Не потрібно робити з риби кашу, нехай залишаються дрібні шматочки.
  2. Яйця відварити, охолодити і відокремити жовтки від білків. Білки і жовтки  натерти на середній тертці окремо.
  3. Часник порубати ножем дрібно і з’єднати з майонезом. Перемішати.
  4. Авокадо почистити, потім потерти на крупній тертці. Сир твердий також натерти . Зелену цибулю подрібнити ножем.
  5. Дрібні огірки нарізати на тонкі кільця. Огірки середнього розміру нарізати на півкільця. Якщо хочете, можна нарізати огірки соломкою.
  6. Всі інгредієнти салату “Водолій” готові. Тепер можна приступити до його складання. Для цього салатницю або форму для салату потрібно застелити харчовою плівкою.
  7. Збираємо салат.
  8. Перший шар – тертий сир викладаємо на дно і ущільнюємо виделкою. Злегка змащуємо майонезом.
  9. Другий шар – цибуля зелена. Злегка змащуємо майонезом.
  10. Третій шар. Огіркові кільця розкладаємо в один ряд по всій поверхні. Злегка змащуємо зверху майонезом.
  11. Четвертий шар – яєчний жовток. Трохи ущільнюємо. Знову змащуємо майонезом.
  12. П’ятий шар – знову огіркові кілечка. Тут майонез не потрібен.
  13. Шостий шар. Рибні консерви розкладаємо і трохи ущільнюємо. Майонезом не змащувати.
  14. Сьомий шар – знову огіркові кілечка. Розкладаємо по одному і змащуємо майонезом.
  15. Восьмий шар. Тертий яєчний білок розкладаємо, трохи ущільнюємо. Без майонезу.
  16. Дев’ятий шар – терте авокадо. Розкладаємо, ущільнюємо. І останній раз змащуємо майонезом.

Усе. Салат “Водолій” зібраний. Накриваємо його широкою тарілкою і швидко перевертаємо. Знімаємо салатницю і плівку.

салат “Фаворит”

Рецепт оригінального салату, який вам сподобається обов’язково!

Інгредієнти:

  • яловичина (відварна) – 350 грам,
  • курячі яйця – 5 штук,
  • огірки солоні – 150 грам,
  • маслини – 150 грам,
  • твердий сир (тертий) – 200 грам,
  • ріпчаста цибуля – 1 штука,
  • горіхи (волоські) – 100 грам,
  • майонез – 150 грам.

Приготування:

  1. Яловичину промиваємо, відварюємо в підсоленій воді, дістаємо з води і даємо охолонути.
  2. Зварені круто яйця (заздалегідь відварюємо, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи) ділимо на білки і жовтки.
  3. Білки натираємо на крупній тертці, жовтки тремо на дрібній тертці.
  4. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками. Перекладаємо її в миску, заливаємо гарячою водою, щоб пішла гіркота, і цибуля стала м’якою.
  5. Порада. Буде дуже смачно, якщо цибулю не просто залити гарячою водою, а замаринувати.
  6. Твердий сир тремо на крупній тертці.
  7. Солоні (або мариновані) огірки нарізаємо дрібними кубиками. Краще використовувати хрусткі мариновані огірки з баночок, які закривали на зиму: в магазинній консервації надмірно багато оцту.
  8. Маслини без кісточок нарізаємо дрібно, 7 маслин залишаємо для декору.
  9. 10 волоських горіхів відкладаємо для декору, інші подрібнюємо в блендері. Мені більше подобаються попередньо обсмажені на сухій сковороді горіхи: страва  виходить більш ароматною.
  10. Яловичину нарізаємо невеликими шматочками.
  11. Роз’ємне кільце ставимо на тарілку  і починаємо збирати салат.
  12. Викладаємо м’ясо, розрівнюємо і промазуємо майонезом, з цибулі  зливаємо маринад , викладаємо його рівним наступним шаром.
  13. Порада. Замість майонезу можна використовувати густий соус на основі сметани.
  14. На цибулю викладаємо солоні огірки, промазуємо майонезом. Викладаємо білки, промазуємо майонезом.
  15. Далі йдуть маслини, потім волоські горіхи і промазуємо майонезом.
  16. Викладаємо тертий сир, робимо густу сіточку з майонезу.
  17. Посипаємо жовтками рівним шаром і прибираємо салат в холодильник на 4-5 годин.
  18. Знімаємо кільце, зверху наносимо велику сіточку з майонезу і робимо коло по всьому краю.
  19. У клітинки сітки, в шаховому порядку, викладаємо залишені для декору ядра волоських горіхів і маслини.

Салат “Хвилинка”

Швидкий і смачний салат на святковий стіл

Інгредієнти:

  • Копчена куряча грудка – 200 грам
  • Твердий сир – 80-100 грам
  • Помідор – 1 штука
  • Яйця – 2 штуки
  • Майонез – 150 гам
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Покриваємо салатницю харчовою плівкою, залишаючи краї.
  2. Натираємо сир на тертці.
  3. Помідори нарізаємо кубиками і викладаємо на сир. Зверху посипаємо нарізаною зеленою цибулею, змащуємо зверху майонезом.
  4. Потім викладаємо копчену курячу грудку, нарізану середніми кубиками.
  5. Покривати не густим шаром майонезу.
  6. Потім натираємо на тертці курячі яйця і акуратно покриваємо майонезом.
  7. Потім перевертаємо салатницю на плоску тарілку  і прикрашаємо нарізаною дрібно цибулею або робимо трояндочку з моркви і цибулі.

Салат “Леді”

У цьому салаті відмінно поєднуються, на перший погляд, не поєднувані інгредієнти. Назву салат отримав саме за свій вишуканий смак.

Інгредієнти:

  • Куряче філе грудки – 200 гр.
  • Морква по-корейськи – 300 гр.
  • Яблуко кисло-солодке – 1 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • майонез
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Курячі грудки відварюємо в підсоленій воді, з додаванням лаврового листа.
  2. Охолоджуємо куряче філе грудки і нарізаємо тонкою соломкою. Очищаємо ківі і нарізаємо на тонкі напів кружальця
  3. Відварюємо яйця і розділяємо жовтки від білків. Білки натираємо на крупній тертці.
  4. Сир твердих сортів тремо на крупній тертці.
  5. З моркви по-корейськи зливаємо рідину і злегка віджимаємо.
  6. Збираємо салат за допомогою роз’ємного кільця для випічки, яке встановлюємо на плоску тарілку.
  7. Першим шаром, кладемо куряче м’ясо і розподіляємо рівномірно по формі. Кожен шар покриваємо майонезом.
  8. Кількість майонезу, більше або менше, регулюйте самі, за власним смаком.
  9. Далі, рівним шаром розкладаємо шматочки ківі, робимо сіточку з майонезу. Потім, яєчні білки, які підсолюємо за смаком. Майонезна сітка.
  10. Натираємо яблуко на крупній тертці і укладаємо наступним шаром. Знову, майонез.
  11. Яблуко натираємо прямо перед укладанням в шар, щоб не встигло потемніти.( можна збризнути соком лимону)
  12. Наступний шар, шар тертого сиру і майонез.
  13. Укладаємо черговий шар, це шар корейської моркви, зверху сіточка майонезу. На попередній шар, на дрібній тертці, рівномірно розподіляючи по поверхні, тремо яєчні жовтки. Потім, акуратно знімаємо роз”ємне  кільце.
  14. За бажанням, зверху салат прикрашаємо шматочками ківі та моркви по-корейськи.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: