4 варіанти сімейної вечері для будь-якого бюджету
від Denzhyttya
20 Грудня, 2020
Що приготувати на вечерю? Пропоную Вам чотири варіанти, вибирайте.
Риба з картоплею, запечена в духовці.
Інгредієнти:
- філе риби (за рецептом лосось, можна замінити горбушею) – 1 кг
- картопля – 4-5 шт
- помідори чері – 6-8 шт
- стебло селери
- цибуля
- суміш ароматних гострих перців, розмарин, сіль
- оливкова олія – 4-5 столові ложки
Приготування:
- Філе наріжте великими шматками. Поперчіть сумішшю свіжомелених перців, злегка посоліть і залиште для просочування на пів години.
- Помідори розрізати на 4 частини, цибулю півкільцями, селеру тонкими шматочками поперек.
- Картоплю відварити в шкірці до напівготовності. Потім остудіть, почистіть і наріжте круглими скибочками.
- У мисці змішайте картоплю, розтертий розмарин, сіль, оливкову олія. Додайте помідори, цибулю і селеру. Перемішайте.
- Розподіліть все на деко з шматками лосося, намагаючись, щоб картопля була знизу.
Картопля запечена з сосисками.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Сосиски 6 шт
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 5 ст. ложок
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Картоплю нарізати на дві частини і розташувати на деко змащеному попередньо рослинною олією, залишаючи між картоплею відстань для вставки з сосисок. Картоплю зверху посолити і поперчити за смаком, змастити майонезом і посипати тертим сиром.
- Помістити картоплю в розігріту духовку і запікати 20 хв при температурі 180 градусів.
- Готуємо сосиски, порізати їх навпіл, верхівки кожної розрізати хрест на хрест.
- Дістаємо картоплю, і додаємо до неї сосиски. Змащуємо ще раз майонезом і посипаємо сиром. Розміщуємо знову в духовку і готуємо ще 10 хв при температурі 200 градусів.
Супер рибний пиріг «Черепашка» – смак підкорить будь-якого.
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт
- Сода – 1 ч. ложка
- Борошно – 7 ст. ложок
- Кефір – 1 ст
- Яйця – 2 шт
- Цибуля ріпчаста – 2 шт
- Рибні консерви – 1 шт
- Сіль за смаком
Приготування:
- Змастити маслом форму для запікання, викласти тонко нарізані кружечки картоплі.
- Зверху картоплі покласти нарізану кільцями цибулю, а поверх цибулі – рибу, розім’яту виделкою.
- Приготувати тісто: збити яйця з борошном, кефіром, сіллю і содою.
- Залити пиріг приготованим тістом.
- Розігріти духовку до 180 градусів, прибрати пиріг в духовку, випікати близько 30 хвилин.
Картопляна запіканка з фаршем та сиром
Інгредієнти:
Для пюре:
- Картопля (середній) – 10 шт.
- Молоко – 200 мл.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль за смаком
приправи:
- Паприка мелена – щіпка
- Куркума – щіпка
- Перець чорний мелений – щіпка
- Часник – 2-3 зубчики
Для начинки:
- Фарш (свинина з яловичиною) – 500-600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 цибулини
- Сир твердий – 100 гр.
- Сметана – 4 стіл. ложки
- Сіль, базилік, перець – за смаком
Приготування:
- Для початку, відварюємо картоплю і відразу робимо пюре, додавши молоко, вершкове масло, дрібно порубаний часник і приправи.
- Далі обсмажуємо фарш до готовності, з дрібно нарізаною цибулею і додаємо сіль зі спеціями.
- Наступним кроком, натираємо на тертці сир.
- Тепер, викладаємо у форму для запікання половину пюре, потім половину тертого сиру, а потім і весь фарш. Сир викладаємо поверх фаршу і зверху пюре, яке залишилося . Поверхню змащуємо сметаною.
- Запікаємо в духовці, при 220 градусах до тих пір, поки верх добре не зарум’яниться. (Подавати на стіл – посипавши зеленню).
Тепер наша картопляна запіканка з фаршем та сиром готова!
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки