Коштовності на святковому столі- чудові закуски

На святковому столі листковий салат стане приголомшливою прикрасою! Сьогодні пропонуємо вам ефектні, але прості у виконанні закуски.

Листкові салати радимо готувати напередодні свята, за ніч вони просочуються і стають кілька разів смачніше!

Салат «Смарагдова розкіш» з ківі і куркою

Інгредієнти:

  • Куряче філе 400 гр
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Твердий сир 100 гр
  • Помідори 2 шт
  • Курячі яйця 4 шт
  • Ківі 3 шт
  • Майонез 300 гр
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Відварюємо курку і даємо їй охолонути.
  2. В цей час дрібно шаткуємо цибулю, натираємо сир, а помідори ріжемо дрібним кубиком.
  3. Яйця тремо на тертці.
  4. Ківі також ріжемо кубиками.

Тепер збираємо салат.

  • курка
  • цибуля + майонез
  • сир
  • помідори
  • цибуля + майонез
  • яйця + майонез
  • повторюємо шари з 1-го по 6-й
  • Посипаємо салат ківі.

Салат «Гранатовий браслет» з куркою

Інгредієнти:

  • Куряча грудка 1 шт
  • Кріп 2 столові ложки
  • Часник 2-3 зуб
  • Твердий сир 150 гр
  • Корейська морква 150 гр
  • Буряк 2 шт
  • Гранат 1 шт
  • Курячі яйця 2 шт
  • Лук 1 шт
  • Майонез 150 гр

Приготування:

  1. Варимо – буряк, яйця, філе.
  2. Робимо заправку для салату – змішуємо часник, пропущений через прес з майонезом.
  3. Курку дрібно ріжемо, також нарізаємо цибулю.
  4. Буряк і сир натираємо на тертці.
  5. Варені яйця чистимо і відокремлюємо білок від жовтка.
  6. Окремо натираємо їх на тертці.
  7. Збираємо салат – в центр тарілки ставимо склянку, викладаємо шари навколо нього:
  • Курка + заправка
  • Корейська морквина + заправка
  • Сир + заправка
  • Лук + білок + заправка
  • Жовток + заправка

Витягуємо стакан, посипаємо салат гранатом з усіх боків. Готово!

Салат «Малахітовий браслет» з ківі

Інгредієнти:

  • Куряче філе 250 гр
  • Майонез 180 гр
  • Ківі 2 шт
  • Часник 1 зуб
  • Корейська морква 150 гр
  • Яблука 1 шт
  • Яйця 4 шт

Приготування:

  1. Підготуємо складові салату: майонез змішаємо з часником, а яблука наріжемо кубиками і поллємо лимонним соком.
  2. Курку і ківі нарізаємо кубиками.
  3. Варені білки відокремимо від жовтків, окремо натерти на тертці.

Беремо велику плоску тарілку, ставимо в центр стакан і починаємо викладати шари:

  • курка
  • ківі
  • білки
  • майонез
  • морква + майонез
  • яблука + майонез
  • обсипаємо жовтками і прикрашаємо скибочками ківі

Листкові салати радимо готувати напередодні свята, за ніч вони просочуються і стають ніжними, соковитими  і дуже смачними.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: