Яблучний пиріг набагато смачніше ніж шарлотка!
Шкодую тільки про те, що раніше не готувала цей яблучний пиріг. Дуже ніжний, м’який і соковитий, а аромат стоїть на весь будинок. Пиріг я приготувала з горіхами – це просто шедевр! Від нього просто не можливо відірватися, він набагато смачніше ніж шарлотка, та й приготувати цей пиріг з яблуками зовсім не складно.
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт
- цукор – 160 гр
- сіль – дрібку
- сік з половини лимона
- волоські горіхи – 90 гр
- борошно – 180 гр
- розпушувач – 1 ч.л.
- яблука – 2 шт
- прикрасити згущеним молоком
Приготування:
Два яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо на невеликі кубики і пересипаємо в миску. Висипаємо до яблук цукор, видавлюємо половину лимона, перемішати і прибрати в сторону.
В іншу миску висипаємо борошно, розпушувач, подрібнені волоські горіхи, перемішати. Через деякий час яблука пустили сік, додаємо жовтки, перемішати до однорідності. Частинами всипаємо сухі інгредієнти і замішуємо однорідне тісто.
В окремій мисці збити білки з сіллю до стійкої піни.
Додаємо білки до тіста і акуратно перемішати. Форму діаметром 20 см, дно застеляємо пергаментним папером, змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто.
Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 35 хвилин. Готовий пиріг перекладаємо на тарілку, за бажанням поливаємо згущеним молоком або розтопленим шоколадом, нарізаємо і подаємо до чаю.