Яблучний пиріг набагато смачніше ніж шарлотка!

Шкодую тільки про те, що раніше не готувала цей яблучний пиріг. Дуже ніжний, м’який і соковитий, а аромат стоїть на весь будинок. Пиріг я приготувала з горіхами – це просто шедевр! Від нього просто не можливо відірватися, він набагато смачніше ніж шарлотка, та й приготувати цей пиріг з яблуками зовсім не складно.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт
  • цукор – 160 гр
  • сіль – дрібку
  • сік з половини лимона
  • волоські горіхи – 90 гр
  • борошно – 180 гр
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • яблука – 2 шт
  • прикрасити згущеним молоком

Приготування:

Два яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо на невеликі кубики і пересипаємо в миску. Висипаємо до яблук цукор, видавлюємо половину лимона, перемішати і прибрати в сторону.

Яблучний пиріг набагато смачніше ніж шарлотка! Тепер це мій фаворит!

В іншу миску висипаємо борошно, розпушувач, подрібнені волоські горіхи, перемішати. Через деякий час яблука пустили сік, додаємо жовтки, перемішати до однорідності. Частинами всипаємо сухі інгредієнти і замішуємо однорідне тісто.

Яблучний пиріг набагато смачніше ніж шарлотка! Тепер це мій фаворит!

В окремій мисці збити білки з сіллю до стійкої піни.

Яблучний пиріг набагато смачніше ніж шарлотка! Тепер це мій фаворит!

Додаємо білки до тіста і акуратно перемішати. Форму діаметром 20 см, дно застеляємо пергаментним папером, змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто.

Яблучний пиріг набагато смачніше ніж шарлотка! Тепер це мій фаворит!

Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 35 хвилин. Готовий пиріг перекладаємо на тарілку, за бажанням поливаємо згущеним молоком або розтопленим шоколадом, нарізаємо і подаємо до чаю.

Яблучний пиріг набагато смачніше ніж шарлотка! Тепер це мій фаворит!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: