Німецький маковий торт
від Denzhyttya
4 Січня, 2021
Смачний маковий торт, легкий у приготуванні .
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 4 столові ложки води
- 150 г борошна
- 2 чайні ложки харчової соди
- 150 г насіння маку
Для начинки:
- 350 г журавлини
- 600 мл вершків
- 3 столові ложки цукру
- 3 пакети згущувача для вершків (або менше, регулюйте)
- яєчний лікер (за бажанням)
- Тертий шоколад
Приготування:
- Розігріти духовку до 200°С. Яєчний жовток змішати з цукром і водою до кремоподібного стану.
- Збити яєчні білки до густих піків. Змішайте яєчні білки, борошно, розпушувач і мак і додайте в суміш яєчні жовтки.
- Покладіть тісто у форму для випічки ( 26 см) і випікайте в попередньо розігрітій духовці близько 30 хвилин. Дайте охолонути, потім розріжте уздовж.
- Розкладіть журавлину на нижньому бісквіті. Збийте вершки з цукром і загусником (в кінці) до густоти і викладіть 2/3 поверх журавлини.( якщо вершки густі, то не використовуйте загусник)
- Прикрийте другим коржем. Змастіть вершками,що залишилися , посипте тертим шоколадом і залийте зверху яєчним лікером, якщо використовуєте.
Смачного!
Джерело:
nyam-nyam-5.com