Салат-рулет Мімоза

Готуємо знаменитий салат під назвою Мімоза. Подаємо його на стіл оригінально, у вигляді порційних шматочків одного великого рулету. Використовуються стандартний набір продуктів для салату Мімоза, вони викладаються шарами один на одного у вигляді полотна, потім скручуються в щільний рулет. Він дуже красиво і вишукано виглядає в розрізі, стане прикрасою будь-якого столу.

Інгредієнти:

  • Консервована риба – 240 г
  • Яйце куряче – 7 шт
  • Морква – 100 г
  • Картопля – 200 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Зелена цибуля – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Майонез – 5-7 ст.л

Приготування:

  1. Підготуйте продукти за списком. Картоплю і моркву заздалегідь відваріть в шкірці до готовності. Після варіння овочі повністю остудіть і почистіть. Вершкове масло помістіть в морозильну камеру, щоб воно стало твердим.
  2. На прямокутну дощечку укладіть харчову плівку в два шари. Яйця зваріть круто, акуратно відокремте білки від жовтків.
  3. Жовтки натріть на дрібній тертці, висипте на дощечку, рівномірно розподіліть, формуючи прямокутник. Зверху зробіть сітку з майонезу.
  4. Білки також подрібніть на тертці, викладіть на жовтки, змастіть майонезом.
  5. Варену моркву натріть на дрібній тертці, покрийте стружкою шар білків. Зробіть сітку з майонезу.
  6. Картоплю подрібніть аналогічно моркві, сформуйте наступний шар, змастіть майонезом, притрусіть сіллю.
  7. Підмерзле вершкове масло натріть на дрібній тертці прямо на картопляний шар.
  8. Зелену цибулю наріжте кільцями, присипте ними масло.
  9. Рибні консерви розімніть вилкою в кашку. Щоб суміш не була сухою, додайте трохи олії, в якій зберігалися консерви.
  10. Коли всі шари викладені, починайте скручувати рулет. За допомогою харчової плівки з’єднайте два краї полотна, щоб вони повністю закрили рибні консерви.https://denzhyttya.pp.ua/wp-content/uploads/2021/01/1609795335_216_salat-rulet-mimoza-pokrokovyj-retsept-%E2%80%93-mandarynka.jpg
  11. Зверху рулет ще раз обмотайте харчовою плівкою, руками надайте йому правильну форму. Покладіть заготовку в холодильник мінімум на 2 години, щоб шари просочилися майонезом, рулет став твердішим.Салат-рулет Мімоза, покроковий рецепт - Мандаринка
  12. Перед подачею рулет наріжте на порційні шматки.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: